Ak máte radi pikantné omáčky, tu je recept sa Salsu habanero (pálivú mexickú omáčku z Yucatanu)
Potrebujeme: 1 veľkú cibuľu, 2 olúpané paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 1 papričku habanero, soľ 1 zelenú limetku alebo vínny ocot, vodu, 2 lyžičky posekanej cilantro - vňate koriandru, olej.
Postup: Cibuľu a olúpané paradajky nadrobno nasekáme, dáme do misky, pridáme cesnak, ktorý sme rozotreli so soľou. Papričku habanero celú a na sucho opečenú nasekáme nadrobno a pridáme do misky, pokvapkáme limetkou alebo vínnym octom, osolíme, pridáme nadrobno posekanú vňať koriandru cilantro, zakvapneme olejom, premiešame a v miske necháme schladiť. Podávame s čerstvo pripravenou základnou stolnou mexickou omáčkou ku všetkým jedlám.
Autor: jv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.