dóze.
Penenie tuku pri fritovaní tukového pečiva môže spôsobiť nedostatočná teplota. Penením sa môžu poškodiť jemné kúsky pečiva. Predídete tomu, ak pred fritovaním preskúšate teplotu. Ponorte do tuku drevenú lyžicu a ak sa pri nej tvoria bublinky, tuk má správnu teplotu.
Ovocná torta nenasiakne veľmi tekutinou z obloženého ovocia, ak ju pred obložením posypeme stužovačom šľahačky.
Bielkove cesto sa najlepšie pečie pri pootvorených dvierkach rúry. Bielky na snehové pečivo najlepšie ušľaháte, ak majú teplotu miestnosti. Pevný sneh ušľaháte, ak do bielkov pridáte trošku soli alebo pár kvapiek studenej vody.
Stmavnutiu vianočky krátko po vložení do rúry zabránime, ak do žĺtka na potretie pridáme trošku citrónovej šťavy.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.