ruže, sirôtky, fialky, kvety hrušky a jablone, všetky jedlé listy. Kryštalizujeme ušľahaným bielkom so štipkou soli, ktorý necháme chvíľku odležať. Potom štetcom potrieme každý lístok zvnútra i zvonku buď na celej ruži alebo jednotlivé okvetné lístky, ktoré odtrhneme. Dôkladne ich poprášime práškovým cukrom a cukor nasypeme aj na plech na výšku 1 cm. Na cukor prikladáme lupienky ruží alebo kvety a ešte raz jemne sitkom pocukrujeme. Na teplom, dobre vyvetranom mieste necháme schnúť 1 - 2 dni. Kvety musia stvrdnúť a na dotyk byť umelé. Preložíme ich voskovým papierom a uchovávame vo vzduchotesnom obale.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.