dnes od herečky činohry Štátneho divadla Soni Petrillovej
Občas jej čosi vyvrie z hrnca
Herečka činohry Štátneho divadla Soňa Petrillová sa nám priznala, že veľa času v kuchyni netrávi. "Mám totiž priateľa, ktorý perfektne varí," prezradila to, čo jej mnohé ženy určite ticho závidia...
"Pred tým som však trávila v kuchyni času viac. Snažím sa najmä variť zdravo. Nikdy napríklad neopoužívam obyčajný olej, zásadne varím s olivovým. Uprednostňujem cestoviny, šaláty a čerstvé ryby. V mojej profesii sa mi často stáva, že kvôli predstaveniu, kde som v plavkách, musím diétovať. Potom si recepty na osvedčené diéty vymieňame s kolegyňou Beátou Drotárovou. Musím sa však priznať, že najmä v týchto zimných mesiacoch ma občas pochytí neovládateľná chuť na niečo nezdravé, a tak si občas dám klobásku alebo slaninku..."
Nie každá žena, ktorá vie navariť, však vie aj napiecť... "To je presne môj prípad. Ja sa vlastne radšej do pečenia ani nepúšťam. Ak chcem potešiť návštevu, tak radšej ako koláčom ich prekvapím dobrým špízom alebo špeciálnou mäsovou omáčkou, ktorá sa je so zemiakovými lupienkami," prezradila herečka, ktorá má za sebou aj niekoľko kuchynských nehôd. "Už mi niekoľko vecí prihorelo a keďže vždy robím viac vecí naraz, tak sa mi pravidelne stáva, že mi čosi vyvrie z hrnca," dodala S. Petrillová.
Syrový špíz:
Potrebujeme: 400 g šampiňónov, 400 g syra, 1 vajce, 50 g mlieka, 30 g hladkej múky, 80 g strúhanky, 80 g olivového oleja. Postup: Syr nakrájame na štvorce a striedavo napichujeme na ihlicu syr a šampiňóny. Špíz potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame s tatárskou omáčkou alebo rôznymi druhmi šalátov. Fantázii sa však medze nekladú, a tak si môžete do špízu pridať i kúsky zeleniny či kolieska cibule, ak máte chuť na trochu nezdravý špíz, tak i plátky slaniny.
Dobrú chuť
kid
Autor: Baran
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.