ovisnuté, vyzeráme hrozne aj v modeli od Armaniho za stotisíc. Nepomôže nám ani fakt, že možno máme pekne tvarované nohy, či pevný zadok. Brucho je základ a ak ho nemáme v kondícii, stáva sa vážnym hendikepom nášho zovňajšku.
Naviac nás sádlo okolo pásu môže aj zabiť. Neveríte? Lekári tvrdia, že tí, čo majú brucho ako sud a pás im už ani nevidieť, sú náchylnejší na infarkty. S bruchom jednoducho nie sú žarty, ak je veľké a tučné, škodí zdraviu i nášmu imidžu, obmedzuje náš šatník na dlhé "pľantavé ponďoly" a nedovolí nám vytešiť sa z krátkych tričiek a bedrákov, ktoré frčia.
Ak ste sa rozhodli so svojím bruchom po vianočných obžerstvách niečo urobiť, vedzte, že treba nielen správne cvičiť, ale hlavne nízkotučne jesť. Môžete urobiť tisíce brušákov, tehličky neuvidíte, lebo budú zaliate sadlom z majonézových šalátov a udenín.
Takže najprv si treba upraviť jedálníček, začať jesť pravidelne (7-krát denne), v malých dávkach (100 gramov) a hlavne potraviny, ktorým na našom bruchu záleží. Nízkotučný jogurt na raňajky, kúsok ovocia na desiatu, plátok kuracieho mäsa alebo rybky na prírodno s veľkým zeleninovým šalátom na obed, jeden celozrný rožok na olovrant, mištičku ryže natural so šalátom na večeru, neskôr ešte jedno jabĺčko.
Aspoň trikrát do týždňa treba trénovať, samozrejme nielen brušáky, pretože nikto nechudne len z nejakej časti tela. Tuk odchádza celkovo, odkiaľ najviac, je geneticky dané, ale určite nielen z brucha. Preto je nutný na spaľovanie tukov aérobný tréning - beh, aerobik, stepper, orbitrek, bycikel, indoor cycling. Po každom takom tréningu treba poriadne precvičiť brušné svaly.
Fitneska Janka Kordiaková nám vo fitnescentre Oáza ukázala najlepšie cviky na brucho!
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.