Róbert Beňo z reštaurácie LIZARD v Humennom
Francúske tajomstvo
Potrebujeme: 150 g Eidamskej tehly, cibuľu, šampiňóny (čerstvé alebo sterilizované), bravčovú masť, vajíčka, hladkú múku, mlieko, soľ, olej
Ako na to: Na spenenej bravčovej masti dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Kým sa praží, pokrájame nadrobno aj šampiňóny. Odstavíme z plameňa, šampiňóny a cibuľku zmiešame a vzniknutú zmes rozložíme na pripravený plátok Eidamskej tehly a prikryjeme ho druhým plátkom syra. Obalíme v hladkej múke a potom v cestíčku, pripravenom z vajíčok, múky, soli a mlieka. Narýchlo opražíme z jednej aj druhej strany a uložíme na pripravený tanier, na ktorom je už príloha a zeleninová obloha. Podávame s hranolčekmi, podľa chuti aj s tatárskou omáčkou, kečupom alebo dressingom.
Dobrú chuť!
(lyv)
Autor: Kino Centrum
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.