to štúdia publikovaná v British Medical Yournal. Ten, kto jedáva častejšie, zachováva si rovnomernú hladinu krvného cukru a inzulínu, a to má pozitívny vplyv práve na tento cholesterol. Keď sa to tak vezme, nie je zbytočný olovrant, veď môže byť - tiež prevenciou cukrovky druhého typu a srdcovo-cievnych ochorení. Nemal by to byť bôčik ani hamburger.
Jesť často a pravidelne, samozrejme, neznamená napchávať sa od rána do večera. Kto sa prejedá, núti svoj organizmus pracovať "nad plán". Napríklad žalúdok musí neprimerane zvýšiť produkciu štiav a to mu nie je po vôli. Ale ani prázdny žalúdok nie je v poriadku: kyseliny, ktoré sa nemajú na čo viazať, ho dráždia. Pri pravidelnom jedle sa všetko dostane do rovnováhy.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.