Korzár logo Korzár

Hovädzie so sardelkami

Pán Ján Onder (39) sa narodil a žije v Košiciach. Momentálne je nezamestnaný. Vychutnáva si staromládenecký život, ku ktorému patria aj časté žúry s

kvalitným jedielkom, ktoré vo výlučne pánskej kuchárskej zostave servírujú dámskym návštevám. K jeho obľúbeným surovinám patria mäso a smotana.

***

Menu

Hovädzie so sardelkami

Ciberej (smotanová polievka)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mrkvová pochúťka

***

Dobré rady

Sardelky sú veľmi slané, preto hovädzie solíme až na konci.

Šťavu z kyslých uhoriek nikdy nelejeme do smotany, lebo by sa zrazila.

Zrazeniu smotany môžeme predísť aj troškou sódy bikarbóny.

***

Hovädzie so sardelkami

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho zadného alebo roštenky, 2 konzervy sardelových očiek, 4 stredné zavárané uhorky, pol deci uhorkovej šťavy, 2 kelímky šľahačkovej smotany, cibuľa (podľa chuti), čierne korenie, bobkový list, soľ.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Menšiu časť cibule, sardelové očká a uhorky pokrájame na drobné kúsky (1). Väčšiu časť cibule pokrájame a krátko podušíme. Pridáme okorenené mäso pokrájané na rezance (2), popečieme a pridáme nakrájanú zmes (3), šťavu z uhoriek a bobkový list. Dusíme do mäkka. Pridáme smotanu zmiešanú s lyžičkou hladkej múky, privedieme do varu a odstavíme. Podávame s knedlíkom, alebo s maslovými haluškami.

***

Ciberej (smotanová polievka)

Potrebujeme: 2 kelímky sladkej smotany, 2 kelímky kyslej smotany, zemiaky, bobkový list, soľ.

Postup: Táto jednoduchá smotanová polievka je veľmi chutné, rýchle a sýte jedlo. Zemiaky pokrájané na drobné kocky uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom. Pridáme smotanu zmiešanú s hladkou múkou. Pomer smotán môžete meniť, mení sa aj chuť polievky. Podávame s chlebom, alebo modernejšie s krutónikmi opečenými na olivovom oleji.

SkryťVypnúť reklamu

***

Mrkvová pochúťka

Potrebujeme: mrkvu, jablká, citrónovú šťavu, med.

Postup: Mrkvu a jablká olúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme med, poriadne rozmiešame a dochutíme citrónovou šťavou. Ak máme zvyšky šťavy z akéhokoľvek kompóta, môžme tak meniť chuť tejto zdravej lahôdky.

Autor: Dnes varí

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 210
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 222
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 035
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 061
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 753
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 169
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 660
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu