Korzár logo Korzár

Dnes varí

Pán Juraj Čižmár (50) pochádza z Levoče, ale od desiatich rokov žije v Košiciach. Je rozvedený, má dvoch synov. Momentálne pracuje ako taxikár.

Varenie je jeho koníčkom, uprednostňije tradičnú domácu kuchyňu, ale rád si vymýšľa aj nové recepty.

***

Menu

Roláda Agáta

Papcún (Zemiaková polievka)

Kuracie na taliansky spôsob

***

Dobré rady

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ryža sa nezlepí, ak ju suchú opečiem na oleji a až potom zalejem vodou.

Červenú papriku nedávam piecť ku slaninke, lebo by polievka zhorkla.

Cibuľku restujem na masle preto, lebo dá jemnejšiu chuť.

***

Roláda Agáta

Potrebujeme: lístkové cesto, mrazenú zeleninovú zmes, klobásku, mäkkú salámu, cibuľu, maslo, cesnak, čierne korenie, červenú papriku, rascu.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Nadrobno nakrájanú cibuľu popražíme na masle, pridáme klobásku, huby, zeleninovú zmes (1) a podusíme do mäkka. Okoreníme a dáme vychladnúť. Lístkové cesto si rozložíme a potrieme vychladnutou zmesou (2). Cesto zrolujeme (3), potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 20 minút. Z cesta môžme tiež vykrojiť štvorce, ktoré zmesou naplníme a urobíme šatôčku (4).

***

Papcún (Zemiaková polievka)

Potrebujeme: zemiaky, domácu prerastanú slaninku, červenú pariku, hrubú múku, vajce.

Postup: Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Slaninku nakrájame nadrobno a popražíme, po odstavení pridáme červenú papriku. Zmes vylejeme do uvarených zemiakov. Z múky a vajca vypracujeme suché cesto - mrveničku, ktorú nastrúhame do polievky.

***

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie na taliansky spôsob

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, korenie na steaky, červená paprika, 1 cibuľu, 50 g masla, 100 g šampiňónov, pohár bieleho vína, pohár sladkej smotany, pohár natrúhaného tvrdého syra (eidam), zázvor, postrúhaný muškátový oriešok, soľ, korenie, šťavu z 1 citróna.

Postup: Rezne osolíme, okoreníme paprikou a korením na steaky, opečieme na oleji z oboch strán a vyberieme. Na masle si popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme šampiňóny, zázvor, podusíme. Pridáme šálku vína, smotany, muškátový oriešok, citrónovú šťavu, trošku povaríme a zahustíme syrom. Rezne prelejeme omáčkou a podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.

Autor: ato

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 432
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 603
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 376
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 427
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 025
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 609
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 071
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu