naše žalúdky," povedala Sandra Sykesová, producentka programu Costing the Earth rozhlasovej stanice BBC Radio 4.
Briti už nepripravujú jedlá zo zvyškov a s prehnanou opatrnosťou vyhadzujú jedlo, ktoré môže byť úplne v poriadku, okamžite po vypršaní dátumu spotreby, uviedla Sykesová. "Ľudia do odpadkov bezstarostne dávajú jedlo, ktoré by iní ochotne zjedli. Toto je záležitosť morálky," dodala. Čiastky minuté na premrhané jedlo - asi 420 libier (takmer 24 000 Sk) na osobu a rok - v celkovej výške 20 miliárd libier sa vyrovnajú sumám vybraným na komunálnych daniach. Autori relácie navrhli, aby sa potravinový odpad premieňal na palivo pre výrobu tepla a elektriny, čo označili za "súčasnú alchýmiu".
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.