Miliónový tanec. Varí nielen minútky, ale aj zložité jedlá. Čitateľom ponúkla exotickú kombináciu smotany, kečupu a cesnaku.
***
Dobré rady
Môžeme použiť len zvyšky z kurčaťa, alebo z polievky, vtedy zapekáme priamo so syrom.
Ryžu pripravujem v mikrovlnke - 1 diel ryže a 3 diely vody nechám 20 - 25 minút.
Cesto je preto strúhané, aby bolo vzdušnejšie a na povrchu chrumkavé.
***
Menu
Kuracie Belly
Strúhaný koláč
Brokolicový krém
***
Kuracie Belly
Potrebujeme: Kuracie prsia, 1/2 kečupu, 1 šľahačkovú smotanu, 3 - 5 strúčikov cesnaku, štipku cukru, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie podľa chuti.
Postup: Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky, osolíme (1). Zmiešame kečup, smotanu, cukor, soľ, korenie a pretlačený cesnak (2). Kúsky mäsa hrubo natierame touto zmesou a ukladáme vedľa seba do jenskej misy (3). Zvyšok vylejeme na mäso. Pečieme zakryté 35-40 min., potom pridáme strúhaný syr (4) a pečieme odkryté ešte 15 min.
***
Strúhaný koláč
Potrebujeme: na cesto: 40 dag hladkej múky, 15 dag práškového cukru, 1 palmarín, 1 vanilkový cukor, 1/2 prášku do pečiva, 1 žĺtok, 3 lyžice kakaa. Na plnku: 2 kelímky tvarohu, 20 dag práškového cukru, 1 vajce, 1 - 2 lyžičky solamylu na zahustenie.
Príprava: Cesto vypracovávame zo všetkých prísad dovtedy, kým nemáme jednoliatu masu. Odložíme na 1/2 hod. do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu strúhame na najhrubšom strúhadle priamo na pekáč, na to dáme tvarohovú plnku a opäť nastrúhané cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 min.
***
Brokolicový krém
Potrebujeme: 1 brokolicu, 2 šľahačkové smotany, postrúhané orechy, soľ, vegetu podľa chuti.
Postup: Ružičky brokolice uvaríme do mäkka v osolenej vode. Potom ich vyberieme, rozmixujeme a opäť vlejeme do tej istej vody. Pridáme 1 šľahačkovú smotanu, ochutíme a necháme prevrieť. Druhú šľahačkovú smotanu vyšľaháme a dáme schladiť. Do taniera dáme polievku, do stredu 1 lyžicu vyšľahanej šľahačky, na ňu lyžičku orechov a navrch ružičku brokolice, ktorú sme odložili bokom.
Autor: Dnes varí
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.