Korzár logo Korzár

Pozvite nás na obed

Jogurtový špíz(Grilovanie)Dnes varíRespektíve griluje Ľubomír Slávik (40), umelec na voľnej nohe, spevák, multiinštrumentalista, grafický

Jogurtový špíz

(Grilovanie)

Dnes varí

Respektíve griluje Ľubomír Slávik (40), umelec na voľnej nohe, spevák, multiinštrumentalista, grafický dizajnér a trochu básnik je najväčším neznámym žijúcim bohémom, ktorý si vychutnáva život plnými dúškami, teda je slobodný. Deti nemá, aspoň o nich nevie a je rád, že ani oni o ňom. Rád sa túla mestom a i prírodou a miluje párty s priateľmi, najradšej pod šírim nebom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Menu

Jogurtový špíz

Horčicové stehná

Nasladlý bôčik

***

Dobré rady

Na grilovanie si vyberajte jemné, alebo mastnejšie druhy mäsa - z bravčového sa hodí panenka, krkovička a bôčik, z hovädzieho iba sviečková, z kuraťa čokoľvek.

SkryťVypnúť reklamu

Nemiešajte všetky koreniny dokopy, lebo z toho vznikne neidentifikovateľný mišung.

V skutočnosti najchutnejšie sú jedlá vtedy, ak si zachovajú prirodzenú chuť - na otvorenom ohni chutí aj nekorenené mäso báječne.

***

Jogurtový špíz

Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, biely jogurt, kečup, cesnak.

Postup: Prsia nakrájame na kocky (1), mierne osolíme a okoreníme. V miske zmiešame biely jogurt, kečup a pretlačíme doň (podľa chuti) dve až tri hlávky cesnaku (2). Mäso namáčame do zmesy a napichujeme na grilovacie špilky (3). Na záver ešte potrieme špíz jogurtovou zmäsou (4). Grilujeme tak, aby mäso neščernelo.

***

Horčicové stehná

Potrebujeme: 4 kuracie stehná horné (vykostené), 2 PL oleja, 4 PL horčice, 4 PL vody, soľ, sušenú cibuľu, cesnak, trochu rozmarínu, tymiánu, saturejky a majoránky.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Všetky ochucovadlá zmiešame a horné stehná v zmesi marinujeme aspoň dve hodiny. Podávame s chlebom a kyslou uhorkou, alebo šalátom tzatziky.

***

Nasladlý bôčik

Potrebujeme: 400 g bôčika, 2 PL medu, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL sójovej omáčky.

Postup: Pác si musíme pripraviť pred odchodom na gril párty. V hrnčeku zohrejeme med a paradajkový pretlak, pridáme trošku oleja a sójovú omáčku. Keď zmes trošičku zhustne, potierame ňou dôkladne vyklepané a posolené plátky bôčika z oboch strán. Necháme marinovať aspoň tri hodiny. Táto nevšedná chuť bôčika vás šokuje a nenechá ľahostajnými! Stačí k tomu chlieb a dievča vašich snov je vaše!

Autor: cik

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 100 603
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 251
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 985
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 463
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 218
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 111
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 969
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 461
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu