Respektíve griluje Ľubomír Slávik (40), umelec na voľnej nohe, spevák, multiinštrumentalista, grafický dizajnér a trochu básnik je najväčším neznámym žijúcim bohémom, ktorý si vychutnáva život plnými dúškami, teda je slobodný. Deti nemá, aspoň o nich nevie a je rád, že ani oni o ňom. Rád sa túla mestom a i prírodou a miluje párty s priateľmi, najradšej pod šírim nebom.
Na grilovanie si vyberajte jemné, alebo mastnejšie druhy mäsa - z bravčového sa hodí panenka, krkovička a bôčik, z hovädzieho iba sviečková, z kuraťa čokoľvek.
Nemiešajte všetky koreniny dokopy, lebo z toho vznikne neidentifikovateľný mišung.
V skutočnosti najchutnejšie sú jedlá vtedy, ak si zachovajú prirodzenú chuť - na otvorenom ohni chutí aj nekorenené mäso báječne.
***
Jogurtový špíz
Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, biely jogurt, kečup, cesnak.
Postup: Prsia nakrájame na kocky (1), mierne osolíme a okoreníme. V miske zmiešame biely jogurt, kečup a pretlačíme doň (podľa chuti) dve až tri hlávky cesnaku (2). Mäso namáčame do zmesy a napichujeme na grilovacie špilky (3). Na záver ešte potrieme špíz jogurtovou zmäsou (4). Grilujeme tak, aby mäso neščernelo.
***
Horčicové stehná
Potrebujeme: 4 kuracie stehná horné (vykostené), 2 PL oleja, 4 PL horčice, 4 PL vody, soľ, sušenú cibuľu, cesnak, trochu rozmarínu, tymiánu, saturejky a majoránky.
Postup: Pác si musíme pripraviť pred odchodom na gril párty. V hrnčeku zohrejeme med a paradajkový pretlak, pridáme trošku oleja a sójovú omáčku. Keď zmes trošičku zhustne, potierame ňou dôkladne vyklepané a posolené plátky bôčika z oboch strán. Necháme marinovať aspoň tri hodiny. Táto nevšedná chuť bôčika vás šokuje a nenechá ľahostajnými! Stačí k tomu chlieb a dievča vašich snov je vaše!
Autor: cik
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.