Korzár logo Korzár

Dnes varí

Dvadsaťsedemročná Jana, rodená Košičanka, učiteľka angličtiny na základnej škole ponúka čitateľom chutné bezmäsité menu.

Menu

Špenátové rezne v cornflakoch

Cibuľový koláč

Vega segedín

***

Dobré rady

Koláč pečieme pri miernom ohni, aby sa prepiekol.

Segedín odstavíme tak, aby šťava bola nad mäsom, lebo po odstavení ju vsiakne do seba.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Špenát nesmie mať v sebe vodu, treba ho nechať poriadne odkvapkať.

***

Špenátové rezne v cornflakoch

Potrebujeme: 400 g špenátu, soľ, 1 žemľu, mlieko, 1/2 cibule, 10 g masla, 2 vajcia, múka, cornflaky, olej.

Postup: Očistený špenát uvaríme v slanej vode do mäkka. Vyberieme, necháme odkvapkať. Vychladnutý špenát spolu so žemľou namočenou v troške mlieka a cibuľou zomelieme. Pridáme maslo, 1 vajce, premiešame (1) a robíme rezne, ktoré obalíme v múke (2), vajíčku a cornflakoch (3). Vyprážame na horúcom oleji po obidvoch stranách (4). Ak nemáme čerstvý špenát, môžeme použiť špenátový pretlak a namiesto žemle strúhanku.

SkryťVypnúť reklamu

Cibuľový koláč

Potrebujeme: 1,5 kg cibule, 40 g oleja, 1 šľahačkovú smotanu, 4 vajcia, soľ, korenie, majorán, 1 lístkové cesto (250 g).

Postup: Očistenú cibuľu pokrájame na kolieska a udusíme na oleji (asi 20 minút). Potom k cibuli primiešame smotanu, do ktorej zamiešame 4 vajcia, soľ, korenie a majorán. Rozmiešame a natrieme na rozvaľkané lístkové cesto. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 45 minút.

Vega segedín

Potrebujeme: olej, 1 cibuľu, červenú papriku, pol menšej hlávky kapusty, mletú rascu, soľ, sušenú sójovú mrveničku (1 bal. = 90 g), 3 lyžice hladkej múky, 1 dcl 33 % smotany, kečup podľa chuti, horčicu podľa chuti.

Postup: Pol cibule nadrobno posekanej opražíme na oleji, pridáme červenú papriku, nadrobno (podľa gusta) pokrájanú kapustu, zalejeme vodou, pridáme kmín, soľ a dusíme, kým kapusta nezačne dostávať sklovitú podobu. V druhej nádobe takisto dusíme sójovú mrveničku, kým nezačne mať chuť. (Radšej dlhšie ako kratšie). Zahustíme vymiešanou múkou so smotanou, necháme prejsť varom a pridáme kečup a horčicu podľa chuti. Ešte 5 minút povaríme. Zmiešame s udusenou kapustou a podávame s knedľou alebo zemiakmi.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 222
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 246
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 067
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 092
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 783
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 208
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 555
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu