výkrmové kurčatá a iba v 2
Vodná hydina sa na jatkách nespracováva. Jej chov si zachovávajú ako tradíciu niektoré regióny južného Slovenska. Požiadavky spotrebiteľov na tento druh tovarov sú v obchodnej sieti zabezpečované najmä dovozom hotových výrobkov z Maďarska a čiastočne z ČR a Nemecka. Slovenskí hydinári sa sústreďujú na špičkovú kvalitu svojej produkcie. Ich produkty sú v určitom spotrebiteľskom spektre žiadané aj na náročných trhoch EÚ. Produkuje sa tiež mäso, ktoré spĺňa určité náboženské kritériá. Charakter kvality a bezpečnosti hydinového mäsa ale aj konzumných slepačích vajec potvrdili pri nedávnej inšpekcii aj špecialisti EÚ. Podľa ich hodnotenia vzhľadom na charakter výroby a jej špecializáciu sa hydinárske firmy v SR zaraďujú medzi najlepšie v EÚ. Prioritou záujmu a starostlivosti domácich výrobcov hydinového mäsa zostáva slovenský spotrebiteľ, pre ktorého sa pripravuje celý rad skvalitnení služieb a sprístupnenia detailných informácií o ponúkaných produktoch.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.