Korzár logo Korzár

MENU

Teľacie rezne na cibuliZapekané cestovinyBublanina s pudingom* * *Hovädzia polievka s hubamiPotrebujeme:350 g hovädzieho predného mäsa s

Teľacie rezne na cibuli

Zapekané cestoviny

Bublanina s pudingom

* * *

Hovädzia polievka s hubami

Potrebujeme:

350 g hovädzieho predného mäsa s kosťou, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1 stredne veľkú cibuľu, strúčik cesnaku, hrsť sušených húb, 4 zrnká čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, 50 g tvrdého syra, uvarené rezance.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Umyté hovädzie mäso vložíme do 1,5 litra studenej vody a privedieme do varu. Pridáme celú umytú cibuľu, očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, osolíme a miernym varom varíme do polomäkka. Huby vopred namočíme, vodu zlejeme a vložíme do polievky. Pridáme očistený strúčik cesnaku, celé korenie, okoreníme mletým korením, ochutíme vegetou a varíme do mäkka. Mäso vyberieme, vykostíme, pokrájame a vložíme späť do polievky. Do každej porcie dáme trochu postrúhaného tvrdého syra a podávame s varenými rezancami.

SkryťVypnúť reklamu

* * *

Teľacie rezne na cibuli

Potrebujeme:

600 g teľacieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, olej, 4 cibule, 1,5 dl mäsového vývaru, 1 dl bieleho vína.

Postup:

Teľacie stehno pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme, rezne vyberieme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku dáme očistené na kolieska pokrájané dve cibule a za stáleho miešania opražíme. Pridáme mäso, podlejeme mäsovým vývarom a dusíme do polomäkka. Zvyšné cibule očistíme, pokrájame na kolieska, posypeme nimi mäso, podlejeme vínom a za občasného miešania udusíme do mäkka.

* * *

Zapekané cestoviny

Potrebujeme:

300 g uvarených cestovín, olej, cibuľu, 150 g šunkovej salámy, 150 g prerastenej údenej slaniny, 100 g póru, 2 vajcia, 1 dl kyslej pochúťkovej smotany, 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, vňať z mladej cibuľky.

SkryťVypnúť reklamu

Postup:

Uvarené cestoviny uložíme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame. Na troche oleja speníme očistenú pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú šunkovú salámu, pokrájanú slaninu a spolu opražíme. Pridáme umytý na kolieska pokrájaný pór, kyslú smotanu, polovicu postrúhaného syra a premiešame s cestovinami. Okoreníme mletým korením, podľa chuti osolíme a preložíme do vymastenej zapekacej nádoby. Vo vyhriatej rúre zapečieme. Pred podávaním posypeme zvyšným postrúhaným syrom a pokrájanou cibuľkovou vňaťou.

* * *

Bublanina s pudingom

Potrebujeme:

4 vajcia, 1 hrnček (250 ml) hrubej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 200 ml oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, 1 lyžicu rumu (koňaku), 1-2 lyžice kakaa, marhuľový kompót (720 ml), 1 veľký banán, 1 vanilkový a 1 čokoládový pudingový prášok.

SkryťVypnúť reklamu

Postup:

Vajcia s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom a nakoniec rum. Asi 2/3 cesta rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, do zvyšku vmiešame kakao a polejeme ním cesto na plechu. Marhule scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme ich na cesto a upečieme. Ešte teplý koláč natrieme roztlačeným banánom. Šťavu z kompótu dolejeme do 1 litra a rozdelíme na polovice. Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding (osladíme ho podľa chuti) a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding, nalejeme ho na koláč, necháme stuhnúť a pokrájame.

Autor: Hovädzia polievka s hubami

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 222
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 245
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 064
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 087
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 782
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 201
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 566
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu