Korzár logo Korzár

Hydinové variácie

Hydinové guľky s čínskou kapustouPotrebujeme: 400 g hydinového mäsa, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, olej, 500 g čínskej kapusty, 150

Hydinové guľky s čínskou kapustou

Potrebujeme: 400 g hydinového mäsa, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, olej, 500 g čínskej kapusty, 150 g póru, 1 kocka hydinového bujónu, 1 dl bieleho vína, mletá červená paprika.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Hydinové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, vajce, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré vypražíme vo väčšom množstve rozohriateho oleja. Na troche oleja opražíme očistenú na rezance pokrájanú čínsku kapustu, pridáme umytý pokrájaný pór, rozmrvený bujón, podlejeme vínom a krátko podusíme. Pridáme vypražené guľky, posypeme mletou červenou paprikou a krátko spolu prehrejeme.

SkryťVypnúť reklamu

Prekladané hydinové mäso

Potrebujeme: 600 g vykosteného kuracieho mäsa, 750 g zemiakov, 1 pór, 80 g hrášku, 2 cibule, olej, mleté čierne korenie, soľ, 150 g prerastenej údenej slaniny, 150 g tvrdého syra, 1 dl kyslej pochúťkovej smotany.

Postup: Kuracie mäso pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme mletým korením. Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Umytý pór pokrájame na kolieska, ošúpanú cibuľu nadrobno pokrájame. Na troche oleja cibuľu a pór opražíme, osolíme a premiešame s pokrájanými zemiakmi. Zapekaciu nádobu vymastíme a uložíme do nej vrstvu ochutených zemiakov, trochu hrášku, naň uložíme kuracie rezne a vrstvy striedame, kým máme suroviny. Vo vyhriatej rúre zapekáme asi 20 minút. Na zapečené mäso uložíme plátky slaniny a všetko zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou. Vložíme späť do rúry a zapekáme 30 minút. Syr postrúhame, posypeme ním zapečené mäso a zapekáme, kým sa syr neroztečie.

SkryťVypnúť reklamu

Hydinové rizoto s hubami

Potrebujeme: 200 g hydinového mäsa, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 150 g húb, 50 g sterilizovanej kukurice, 50 g hrášku, 1 dl hydinového vývaru, 80 g tvrdého syra.

Postup: Hydinové mäso pokrájame na kocky a prudko opražíme na troche rozohriateho oleja. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme, podlejeme hydinovým vývarom a dusíme do polomäkka. Pridáme očistené pokrájané huby, umytú odkvapkanú ryžu, kukuricu, hrášok, okoreníme, podľa chuti osolíme a premiešame. Všetko zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad suroviny a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Rizoto premiešame a pred podávaním posypeme postrúhaným syrom.

Zapekané kuracie stehná s jablkami

Potrebujeme: 4 kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 450 g zemiakov, 100 g mrkvy, 2 jablká, 1 dl hydinového vývaru, petržlenová vňať, 100 g tvrdého syra.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Umyté kuracie stehná osušíme, z oboch strán osolíme, okoreníme a prudko opražíme na rozohriatom oleji z oboch strán. Zemiaky očistíme a spolu s očistenou mrkvou pokrájame na tenšie kolieska. Do vymastenej zapekacej nádoby rozložíme zemiaky, mrkvu, osolíme a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Na to uložíme opražené kuracie stehná, podlejeme hydinovým vývarom a vo vyhriatej rúre pečieme takmer domäkka. Počas pečenia stehná aspoň dvakrát otočíme. Z umytých jabĺk vykrojíme jadrovníky, pokrájame na mesiačiky, obložíme nimi kuracie stehná, posypeme postrúhaným syrom a upečieme domäkka.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Hyundai má neodolateľné zľavy. Ušetríte tisícky eur
  2. Čo bude toto leto in?
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. Hyundai má neodolateľné zľavy. Ušetríte tisícky eur
  2. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  3. Čo bude toto leto in?
  4. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 201
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 797
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 5 238
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 903
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 307
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 485
  7. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 2 478
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 279
  1. Otilia Horrocks: Pitný režim na Úrade vlády SR
  2. Milan Buno: Temnota v podaní Stephena Kinga. Desivá a vražedná! | 7 knižných tipov
  3. Martin Fronk: Smernica č. 666/2025 Z.z.
  4. Martin Fronk: Keď metla prednáša o gramotnosti
  5. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 2.
  6. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 1.
  7. Milan Srnka: Ficov parlamentný rybník
  8. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 286
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 351
  3. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 8 099
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 953
  5. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 072
  6. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 6 598
  7. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 6 011
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 700
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Otilia Horrocks: Pitný režim na Úrade vlády SR
  2. Milan Buno: Temnota v podaní Stephena Kinga. Desivá a vražedná! | 7 knižných tipov
  3. Martin Fronk: Smernica č. 666/2025 Z.z.
  4. Martin Fronk: Keď metla prednáša o gramotnosti
  5. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 2.
  6. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 1.
  7. Milan Srnka: Ficov parlamentný rybník
  8. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 286
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 351
  3. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 8 099
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 953
  5. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 072
  6. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 6 598
  7. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 6 011
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 700
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu