Televízny "kuchár" Andrej Bičan nezaháľa ani v lete. Televízia Joj zaradila do júlových a augustových sobotňajších podvečerov deväť premiér letného
Redakcia SME
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
vydania kulinárskej šou Andreja nazvanej Varí vám to. Keďže je čas dovoleniek, Andrej sa počas týchto dní v televízii zameriava na cudzokrajnú gastronómiu. Ako však tvrdí, on sám je všežravec a zje skutočne všetko: "Snáď nemám rád len to jedlo, čo sa na mňa díva. Napríklad ryba s očami. Radšej nech má to očko vylúpnuté. A veľmi obľubujem drahé jedlá. Verím tomu, že za vysokou cenou by sa mala skrývať aj kvalita. čiže vychutnávam si krevety, rôzne morské plody, steaky a jedlá, ktoré nemám každý deň."
Luxusných dobrôt si doprial na januárovej dovolenke v karibskej oblasti. Tam ochutnal aj homáre. "Bolo to všetko v cene lístka na zaoceánsku loď, takže človek sa mohol dosýta ´obžrať´ rôznymi lahôdkami. Uvažujeme s manželkou, že si to na budúci rok zopakujeme."
Andrej sa netají tým, že i keď mu v televíznej kuchyni pomáhajú aj profesionálni kuchári, on sám variť vie. "Varím rád a myslím si, že aj celkom dobre. Ale teraz počas leta nevarím, mám dovolenku. Varí svokra a manželka."
V horúčavách uprednostňuje ľahké jedlá. "Veľmi mi chutí kukurica a rôzna sezónna zelenina. Včera som mal napríklad na obed kuracie soté na zelenine. Mäsko bolo nakrájané, aby som si nemusel namáhať zuby."
K dobrému jedlu patrí aj dobré víno. To si však dopriava najmä na jar a jeseň. "Mám rád suché biele vína. Mojím favoritom je rulandské šedé. V lete si však doprajem najmä vychladené pivo. Môže byť aj desiatka aj dvanástka, ale musí byť čapované."
K letu patrí zmrzlina. Andrej ju však nemusí: "Radšej to pivo. Predsa len kombinácia piva so zmrzlinou by nemusela dobre dopadnúť." Sladkosti má však rád, a to najmä čokoládu. "Maškrtím čokoládové krémy alebo nugetu," dodal na záver.
Autor: em
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.