Korzár logo Korzár

Mäso na zelenine

Hovädzie stehno na uhorkáchBravčové mäso v paprikovej omáčkeTeľacie mäso na paprikeRybie filé na víne a zelenine* * *36 Hovädzie stehno na

Hovädzie stehno na uhorkách

Bravčové mäso v paprikovej omáčke

Teľacie mäso na paprike

Rybie filé na víne a zelenine

* * *

36 Hovädzie stehno na uhorkách

Potrebujeme: 600 g hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľu, 1 dl červeného vína, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 3 sladkokyslé uhorky, cukor.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Hovädzie stehno pokrájame na malé rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji prudko opražíme z oboch strán, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Podlejeme červeným vínom, pridáme rajčiakový pretlak, pokrájané sladkokyslé uhorky a udusíme domäkka. Ochutíme cukrom a podávame s ryžou.

SkryťVypnúť reklamu

* * *

46 Bravčové mäso v paprikovej omáčke

Potrebujeme: 450 g bravčového mäsa, 2 zeleninové papriky, 1 cibuľu, 50 g brokolice, 2 lyžice kečupu, olej, soľ, bazalku na dochutenie, 100 g tvrdého syra.

Postup: Bravčové mäso pokrájame na kocky, osolíme a premiešame. Na rozohriatom oleji speníme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Pridáme očistené pokrájané papriky, pokrájanú brokolicu, kečup, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. Pred podávaním ochutíme bazalkou a posypeme na kocky pokrájaným syrom.

* * *

21 Teľacie mäso na paprike

Potrebujeme: 600 g teľacieho mäsa bez kosti, 1 väčšiu cibuľu, 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, mletú červenú papriku, 1,5 dl smotany na varenie, 1 lyžicu hladkej múky, 1 rajčiak, kúsok štipľavej papričky.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame. Na kocky pokrájanú slaninu opražíme, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a spolu opražíme dozlatista. Pridáme mäso, posypeme rascou, mletou červenou paprikou, premiešame a podlejeme vodou. Dusíme takmer domäkka. Pridáme pokrájanú štipľavú papričku, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. V smotane rozmiešame múku, vylejeme na mäso, premiešame a krátko povaríme. Podávame s varenými cestovinami ozdobené pokrájaným rajčiakom.

26 Rybie filé na víne a zelenine

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, soľ, mleté biele korenie, hladkú múku, olej, 150 g koreňovej zeleniny, 1 dl bieleho vína, 1 lyžicu kečupu, 80 g póru, 1 citrón, cukor.

Postup: Rybie filé pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v hladkej múke. Na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán a vyberieme na tanier. Vo výpeku opražíme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, podlejeme vínom a krátko podusíme. Do zeleniny vložíme porcie filé, pridáme kečup a bez miešania prikryté spolu udusíme domäkka. Ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a ozdobíme na kolieska pokrájaným pórom a citrónom.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: MENU

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Jedinečná príležitosť získať kariérny náskok od Jerònimo Martins
  2. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  3. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  4. Fit-out od M2C: Premena priestorov na kľúč
  5. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  6. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl
  7. Metropola aj more. New York sa dá jednoducho spojiť s Karibikom
  8. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  1. Jedinečná príležitosť získať kariérny náskok od Jerònimo Martins
  2. Hudba, smiech a festival plný vody: Liptov čaká rozlúčka s letom
  3. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  4. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  5. Nový článokSpolupráca v oblasti lesnej pedagogiky v Bojniciach
  6. Úver až do 40 000 € a každý rok nižšia úroková sadzba
  7. Dajte zabrať mozgu. V predaji je nové vydanie Tréningu pamäti
  8. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  1. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl 10 640
  2. Metropola aj more. New York sa dá jednoducho spojiť s Karibikom 5 762
  3. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 4 038
  4. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete 3 155
  5. Dajte zabrať mozgu. V predaji je nové vydanie Tréningu pamäti 2 518
  6. Úver až do 40 000 € a každý rok nižšia úroková sadzba 2 362
  7. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 1 831
  8. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne 1 527
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (22. - 28.8.1925)
  2. Ernest Klotton: Niekto sa tu bojí o demokraciu
  3. Martin Fronk: Druhá Gaderská dolina? Objavte skrytý tiesňavový klenot v Kremnických vrchoch!
  4. Ivan Mlynár: Robert Fico vie, že bez bubáka nie je dobráka, takže – the show must go on.
  5. David Talian: Anna Záborská a hranice spomínania v dobrom
  6. Martin Zielosko: Mission: Impossible - Posledné zúčtovanie
  7. Branislav Hláčik: Nový princíp eliminácie časových paradoxov
  8. Ján Šeďo: Okupačného zradcu Šalgoviča trafil na tribúne vajcom a šiel do basy.
  1. Martin Fronk: Objavil som kúpalisko za 2 eurá 85 404
  2. Martin Kresák: Minimálna mzda 915 €: v Bratislave pohoda, v Gelnici pohroma 16 261
  3. Ivan Čáni: Smer SSD sa definitívne sám spláchol na úplné morálne a ľudské dno, odkiaľ sa už nedá vynoriť. 13 740
  4. Radko Mačuha: Slovenská kultúra musí byť proruská a žiadna iná. 9 685
  5. Monika Albertiová: Balím kufre! Tu sa nedá žiť a minimálna mzda? Na smiech! 9 480
  6. Michael Achberger: Supermarketové pasce: 10 "fitness" výrobkov, po ktorých priberáte 9 311
  7. Juraj Kumičák: Najväčšia tanková bitka v dejinách 7 491
  8. Martin Fronk: Divín: Obec, kde sa sprievodkyne červenajú a umenie visí aj na stenách, nielen vo vzduchu 5 200
  1. Radko Mačuha: Dnes je deň, keď nám Rusi znemožnili ísť čínskou cestou.
  2. Marcel Rebro: Od „dočasného pobytu“ k denacifikácii: dejiny sa opakujú
  3. Post Bellum SK: Keď sa lámal čas a charaktery
  4. Radko Mačuha: Politika, pred ktorou musia utekať už aj "dezoláti".
  5. Věra Tepličková: Maličkosti z temperamentovej poradne:Trump a Putin? Dva absolútne odlišné svety
  6. Marcel Rebro: Putinova "obrana" ruskojazyčných Ukrajincov pred "vyvražďovaním": vyvražďuje ich sám
  7. Radko Mačuha: Slovenská kultúra musí byť proruská a žiadna iná.
  8. Marcel Rebro: Rusofili nás posielajú na ukrajinský front. Ideme. Už zajtra. A radi
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu