Korzár logo Korzár

Varíme

Mäsová nátierkaPotrebujeme: 200 g vareného hydinového mäsa, 1 cibuľu, 150 g rastlinného masla, 2 lyžice majonézy, 1 lyžicu horčice, soľ, mleté

Mäsová nátierka

Potrebujeme: 200 g vareného hydinového mäsa, 1 cibuľu, 150 g rastlinného masla, 2 lyžice majonézy, 1 lyžicu horčice, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku worcesterskej omáčky, paradajky (nemusia byť).

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Varené mäso spolu s očistenou cibuľou pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misy. Maslo vymiešame s majonézou a horčicou do peny, zmiešame s mäsom, osolíme, okoreníme mletým korením a ochutíme worcesterskou omáčkou. Nátierku dokonale premiešame a necháme 15 minút v chladničke postáť. Umyté paradajky z jednej tretiny skrojíme, dužinu vydlabeme a naplníme nátierkou alebo ju podávame s chlebom a pečivom.

SkryťVypnúť reklamu

Zeleninová polievka

Potrebujeme: 100 g karfiolu, 80 g brokolice, 100 g ružičkového kelu, 50 g hrášku, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, 100 g zemiakov, 80 g póru, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 kocku zeleninového bujónu, petržlenovú vňať

Postup: Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky. Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Na troche oleja opražíme umytý pokrájaný pór, pridáme všetku zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Bujón rozmiešame v 7 dl horúcej vody, vylejeme do polievky, okoreníme mletým korením a uvaríme domäkka. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Hovädzie mäso na smotane

Potrebujeme: 600 g hovädzieho stehna, 1 cibuľu, olej, soľ, mleté čierne korenie, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1 bobkový list, 4 zrnká nového korenia, 2 dl smotany na varenie, cukor, ocot.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Hovädzie stehno pokrájame na kocky a prudko opečieme na troche oleja. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, očistenú na hrubom strúhadle postrúhanú zeleninu a krátko spolu opražíme. Osolíme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie a dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou. V smotane rozmiešame múku, vylejeme na mäso a za občasného miešania krátko povaríme. Omáčku ochutíme cukrom, octom a premiešame.

Závin z ťahaného cesta

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, štipku soli, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku octu, 30 g rastlinného tuku, 1 vajce, 200 g mletého maku, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice masla, 50 g hrozienok.

Postup: Preosiatu múku osolíme, dáme na dosku a strede urobíme jamku. Do jamky dáme olej, ocot, roztopený rastlinný tuk, vajce a pomocou noža spolu premiešame. Cesto rukou dokonale premiesime a necháme 15 minút postáť. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu vody. Na dosku dáme obrus, posypeme múkou, cesto na nej jemne rozvaľkáme a opakom rúk naťahujeme do všetkých strán na tenký plát. Na vytiahnuté cesto nasypeme mak, posypeme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, hrozienkami a pomocou obrusa zvinieme. Závin preložíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a v stredne vyhriatej rúre upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Trojkráľové menu

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 087
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 700
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 5 025
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 787
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 294
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 640
  7. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 2 279
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 202
  1. Milan Srnka: Ficov parlamentný rybník
  2. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť
  3. Ľudmila Križanovská: Charakter človeka sa spozná v náročných životných situáciách. Je to naozaj tak?
  4. Tomas Hlavaty: Ateizmus a viera: Dve pasáže z Levovej homílie, ktoré vyvolávajú pochybnosti
  5. Ján Škerko: Sme vo vesmíre sami? Vesmírna prázdnota vo veľkom ničom
  6. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  7. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  8. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 244
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 323
  3. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 945
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 918
  5. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 520
  6. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 7 508
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 051
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 635
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Milan Srnka: Ficov parlamentný rybník
  2. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť
  3. Ľudmila Križanovská: Charakter človeka sa spozná v náročných životných situáciách. Je to naozaj tak?
  4. Tomas Hlavaty: Ateizmus a viera: Dve pasáže z Levovej homílie, ktoré vyvolávajú pochybnosti
  5. Ján Škerko: Sme vo vesmíre sami? Vesmírna prázdnota vo veľkom ničom
  6. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  7. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  8. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 244
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 323
  3. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 945
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 918
  5. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 520
  6. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 7 508
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 051
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 635
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu