Korzár logo Korzár

Varíme vegetariánom

Fazuľa s paradajkovým pretlakomPotrebujeme: 200 g fazule, soľ, 1 bobkový list, olej, 1 cibuľu, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie,

Fazuľa s paradajkovým pretlakom

Potrebujeme: 200 g fazule, soľ, 1 bobkový list, olej, 1 cibuľu, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 100 g párkov, cukor, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 1 mladú cibuľku s vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Vopred namočenú fazuľu scedíme a preložíme do hrnca s trochou vody. Osolíme, pridáme bobkový list a miernym varom varíme takmer domäkka. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, podlejem trochou vody, premiešame a vylejem do fazule. Pridáme pokrájané párky, okoreníme mletým čiernym korením a varíme domäkka. Pred podávaním ochutíme citrónovou šťavou a posypeme očistenou na kolieska pokrájanou cibuľkou aj s vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Lievance s džemom a ovocím

Potrebujeme: 5 dl mlieka, 180 g celozrnnej (alebo hrubej) múky, 40 g medu, 1 vajce, 20 g droždia, štipka soli, 1 dl oleja, džem, drobné ovocie, škoricový cukor.

Postup: V troche mlieka rozmiešame droždie, trochu medu a necháme na teplom mieste vykysnúť. Kvások pridáme do mlieka a za stáleho miešania prisypeme múku, vlejeme tekutý med, soľ, pridáme vajce a vypracujeme vláčne cesto. Na panvici s jamkami pečieme na malom množstve oleja alebo tuku malé lievance. Lievance po dva spájame džemom posypaným drobným ovocím. Podávame ich teplé, posypané škoricou, prípadne na každý dáme trochu vyšľahanej šľahačky.

Vyprážaný encián

Potrebujeme: 4 syry encián, 0,5 dl mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice škrobovej múčky, 2 lyžice strúhanky, olej alebo tuk na vyprážanie, 1,5 dl bieleho jogurtu, štipka soli, worcesterskú omáčku.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme škrobovú múčku, strúhanku a vymiešame cestíčko. V cestíčku postupne obalíme syry a vo väčšom množstve rozohriatého oleja alebo tuku vypražíme z oboch strán do zlatista. Vypražené syry uložíme na taniere a polejeme jogurtom ochuteným soľou a niekoľkými kvapkami worcesterskej omáčky.

Zapekané cestoviny s dusenou zeleninou

Potrebujeme: 300 g cestovín, soľ, 1 cibuľu, olej, 250 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica), 1 dl zeleninového vývaru, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 120 g tvrdého syra, kečup.

Postup: Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, scedíme a necháme odkvapkať. Na troche oleja speníme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazenú zeleninu, podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka. Zeleninu vmiešame do cestovín, okoreníme mletý korením a preložíme do vymastenej zapekacej nádoby. Vajcia rozšľaháme, osolíme, vmiešame polovicu postrúhaného syra a vylejeme na cestoviny. Vo vyhriatej rúre zapekáme 10 minút. Posypeme zvyšným syrom a zapečieme dozlatista. Pokvapkáme kečupom a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: rok

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Kam smerujú peniaze bohatých?
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 127
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 724
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 5 111
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 826
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 295
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 582
  7. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 2 383
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 227
  1. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 2.
  2. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 1.
  3. Milan Srnka: Ficov parlamentný rybník
  4. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť
  5. Ľudmila Križanovská: Charakter človeka sa spozná v náročných životných situáciách. Je to naozaj tak?
  6. Tomas Hlavaty: Ateizmus a viera: Dve pasáže z Levovej homílie, ktoré vyvolávajú pochybnosti
  7. Ján Škerko: Sme vo vesmíre sami? Vesmírna prázdnota vo veľkom ničom
  8. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 258
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 334
  3. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 997
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 927
  5. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 7 226
  6. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 207
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 055
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 657
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 2.
  2. František Kukura: Prekladač politických fráz do ľudskej reči časť 1.
  3. Milan Srnka: Ficov parlamentný rybník
  4. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť
  5. Ľudmila Križanovská: Charakter človeka sa spozná v náročných životných situáciách. Je to naozaj tak?
  6. Tomas Hlavaty: Ateizmus a viera: Dve pasáže z Levovej homílie, ktoré vyvolávajú pochybnosti
  7. Ján Škerko: Sme vo vesmíre sami? Vesmírna prázdnota vo veľkom ničom
  8. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 258
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 334
  3. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 997
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 927
  5. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 7 226
  6. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 207
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 055
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 657
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu