- Stáva sa, že sa vám niečo v kuchyni pripáli k dnu hrnca. Nemusíte si hneď začať ničiť nechty drôtenkou, stačí, ak nalejete do hrnca dva prsty
Redakcia SME
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
čierny čaj, pridáte trošku soli a necháte odmáčať do druhého dňa.
- Ak máte iba jednu panvicu a používate ju na smaženie cibule, ale aj na pečenie palaciniek, nemusíte sa v nich báť zápachu cibule. Do horúcej panvice nasypte použité ešte vlhké lístky čierneho čaju, zalejte studenou vodou, prepláchnite a vylejte: Keď budete pripravovať rybu, poumývajte si ruky použitým čiernym čajom a po zápachu nebude ani stopy.
- Čierny čaj je pomocníkom pri čistení lakovaného nábytku. Uvarte silný extrakt, nechajte vychladnúť a potom ho použite na pretieranie nábytku. Handričku dobre vyžmýkajte.
- Aj rastlinám môžeme pomôcť v raste čajovou zálievkou v kvetináči, ak ju urobíme z viacerých vrecúšok v 5 l vody. Ako hnojivo použijeme lístky čaju, ktoré sme povyberali z kanvičky a potom ich dali do hliny.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.