Korzár logo Korzár

Varíme - Talianske menu

Šalát z rucollyPotrebujeme: 150 g rucolly, hlávkový šalát, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku citrónovej

Šalát z rucolly

Potrebujeme: 150 g rucolly, hlávkový šalát, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 100 g krabích tyčiniek.

Postup: Rucollu a hlávkový šalát umyjeme, potrháme na kúsky a dáme do misy. Pridáme umyté pokrájané paradajky, pokrájané krabie tyčinky, osolíme a premiešame. Olivový olej, citrónovú šťavu a trochu mletého korenia vyšľaháme metličkou a vylejeme na šalát. Podávame vychladený.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Milánske závitky

Potrebujeme: 600 g teľacieho stehna, soľ, 1 lyžicu horčice, 2 zelené papriky, 100 g póru, 80 g syra Mozarella, mleté biele korenie, olej, 2 mladé cibuľky, 2 dl smotany, 80 g Parmezánu, 1,5 dl bieleho vína.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Teľacie stehno pokrájame na 4 rezne, natenko vyklepeme, osolíme a z jednej strany natrieme horčicou. Na natretú časť uložíme jadier zbavené pokrájané papriky, umytý pokrájaný pór a posypeme postrúhaným syrom Mozarella. Zvinieme, závitky spevníme niťou alebo špáradlami a z oboch strán prudko opečieme na rozohriatom oleji. Jemne osolíme, okoreníme mletým bielym korením, posypeme očistenou nadrobno pokrájanou cibuľkou, podlejeme trochou vody a dusíme takmer domäkka. Podlejeme vínom, premiešame a udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame malým množstvom vody. Udusené závitky vyberieme a do vývaru vylejeme smotanu premiešanú s postrúhaným Parmezánom. Za stáleho miešania varíme, kým sa syr nerozpustí. Závitky vložíme do omáčky a krátko spolu prehrejeme.

SkryťVypnúť reklamu

Krémová polievka z ružičkového kelu

Potrebujeme: 200 g ružičkového kelu, 1 cibuľu, 2 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, štipku postrúhaného muškátového orieška, 2 dl mäsového vývaru, olej, 1 lyžicu masla, 4 plátky bieleho pečiva, 80 g plátkov syra Provolone alebo iného údeného syra, petržlenovú vňať.

Postup: Očistený umytý ružičkový kel, ošúpanú pokrájanú cibuľu a ošúpané pokrájané zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme domäkka. Uvarenú zeleninu rozmixujeme, pridáme, očistený prelisovaný cesnak, mäsový vývar, okoreníme muškátovým orieškom a krátko povaríme. Na troche oleja s maslom opečieme z jednej strany biele pečivo, otočíme, na každý kúsok dáme plátok syra a krátko opečieme. Podávame s polievkou posypané petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Tiramisu

Potrebujeme: 200 g cukru, 4 žĺtky, 4 lyžice likéru amaretto alebo vaječného likéru, 500 g syra mascarpone ( môžeme nahradiť lučinou), 3 lyžice vyšľahanej šľahačky, 1 balík dlhých piškót, 1 šálku tuhej čiernej kávy, 2 lyžice rumu, kakao na posypanie, šľahačku na zdobenie.

Postup: Cukor so žĺtkami vymiešame nad parou do peny. Pridáme polovicu likéru a postupne vmiešame do syra premiešaného so šľahačkou. Polovicu piškót jemne namočíme do kávy, uložíme vedľa seba na plytkú misu a pokvapkáme čerešňovicou. Na piškóty navrstvíme polovicu krému, zarovnáme, uložíme ďalšiu vrstvu namočených piškót, a pokvapkáme likérom. Natrieme krémom, zarovnáme a nahrubo posypeme kakaom. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky a pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Autor: Vladimír HORECKÝ

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 990
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 599
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 819
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 630
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 286
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 927
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 413
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 125
  1. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  2. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  3. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  4. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  5. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  6. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  7. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  8. Peter Slamenik: Černák
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 210
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 9 652
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 444
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 285
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 875
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 758
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 559
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  2. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  3. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  4. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  5. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  6. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  7. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  8. Peter Slamenik: Černák
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 210
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 9 652
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 444
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 285
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 875
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 758
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 559
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu