Postup: Penne uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme, necháme na site odkvapkať a preložíme do misy. Údenú slaninu pokrájame na rezance a krátko opražíme na panvici. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, premiešame a vmiešame do cestovín. Cestoviny preložíme do zapekacej nádoby, ochutíme oreganom a zalejeme smotanou premiešanou s vajcom. Vo vyhriatej rúre zapekáme 20 minút. Minút pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a obložíme pokrájanými paradajkami.
Farfalle s cukinou
Potrebujeme: 300 g cestovín (Farfalle), soľ, 4 lyžice olivového oleja, 200 g mladej cukiny, 4 strúčiky cesnaku, 100 g póru, 2 paradajky, 100 g čiernych olív, soľ, mleté čierne korenie, štipku mletého feniklu, 1,5 dl zeleninového vývaru.
Postup: Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme, preložíme do misy, pokvapkáme 1 lyžicou olivového oleja a premiešame. Cukinu umyjem, nadrobno pokrájame a opražíme na zvyšnom olejovom oleji. Pridáme očistený pretlačený cesnak, umytý nadrobno pokrájaný pór, osolíme, podlejeme vývarom a udusíme. Z paradajok vyberieme dužinu s jadierkami, upravené paradajky pokrájame, pridáme k cukine, okoreníme mletým čiernym korením, feniklom a krátko prehrejeme. Zmes vylejeme na cestoviny, premiešame a pred podávaním posypeme na pásiky pokrájaným pórom.
Postup: Teľacie mäso pokrájame na rezne, natenko naklepeme, osolíme a z jednej strany natrieme paradajkovým pretlakom. Na natretú stranu rezňov uložíme plátky šunky, zvinieme a spevníme špáradlom. Na panvici zohrejeme olej, pridáme karí korenie, premiešame, závitky na ňom z oboch strán opečieme a vyberieme. Do výpeku dáme očistenú nadrobno pokrájanú šalotku, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a krátko povaríme. Do vývaru vložíme závitky a udusíme domäkka. Závitky vyberieme a omáčku zahustíme smotanou premiešanou s hladkou múkou. V panvici zohrejeme maslo, opečieme na ňom sezamové semienka, pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Podávame so závitkami poliate omáčkou.