Korzár logo Korzár

VARÍME - Cestoviny

Potrebujeme: 500 g uvarených špagiet, olej, 2 cibule, 1 mrkvu, 1 petržlen, 50 g zeleru, 150 g ošúpaných paradajok, 2 dl smotany, 100 g syra

Mascarpone alebo iného mäkkého syra, soľ, mleté čierne korenie, oregano.

Postup: Špagety dáme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame. Na troche oleja speníme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú zeleninu, mleté mäso a za stáleho miešania krátko opražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme pokrájané paradajky a prikryté dusíme takmer domäkka. Pridáme smotanu, syr, premiešame, ochutíme oreganom a udusíme domäkka. Podávame s uvarenými špagetami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Penne so slaninou

Potrebujeme: 200 g cestovín (Penne), soľ, 2 mladé cibule s vňaťou, 200 g prerastenej údenej slaniny, 1 dl smotany na varenie, 1 vajce, štipku oregana, 50 g tvrdého údeného syra, 2 paradajky.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Penne uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme, necháme na site odkvapkať a preložíme do misy. Údenú slaninu pokrájame na rezance a krátko opražíme na panvici. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, premiešame a vmiešame do cestovín. Cestoviny preložíme do zapekacej nádoby, ochutíme oreganom a zalejeme smotanou premiešanou s vajcom. Vo vyhriatej rúre zapekáme 20 minút. Minút pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a obložíme pokrájanými paradajkami.

Farfalle s cukinou

Potrebujeme: 300 g cestovín (Farfalle), soľ, 4 lyžice olivového oleja, 200 g mladej cukiny, 4 strúčiky cesnaku, 100 g póru, 2 paradajky, 100 g čiernych olív, soľ, mleté čierne korenie, štipku mletého feniklu, 1,5 dl zeleninového vývaru.

Postup: Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme, preložíme do misy, pokvapkáme 1 lyžicou olivového oleja a premiešame. Cukinu umyjem, nadrobno pokrájame a opražíme na zvyšnom olejovom oleji. Pridáme očistený pretlačený cesnak, umytý nadrobno pokrájaný pór, osolíme, podlejeme vývarom a udusíme. Z paradajok vyberieme dužinu s jadierkami, upravené paradajky pokrájame, pridáme k cukine, okoreníme mletým čiernym korením, feniklom a krátko prehrejeme. Zmes vylejeme na cestoviny, premiešame a pred podávaním posypeme na pásiky pokrájaným pórom.

SkryťVypnúť reklamu

Teľacie závitky s parpardelle

Potrebujeme: 600 g teľacieho stehna, soľ, paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, 4 plátky šunky, karí korenie, 4 lyžice oleja, 100 g šalotky, 2 dl mäsového vývaru, 1,5 dl smotany, 1 lyžičku hladkej múky, 300 g uvarených cestovín (parpardelle), 1 lyžicu sezamových semienok, 1 lyžicu masla.

Postup: Teľacie mäso pokrájame na rezne, natenko naklepeme, osolíme a z jednej strany natrieme paradajkovým pretlakom. Na natretú stranu rezňov uložíme plátky šunky, zvinieme a spevníme špáradlom. Na panvici zohrejeme olej, pridáme karí korenie, premiešame, závitky na ňom z oboch strán opečieme a vyberieme. Do výpeku dáme očistenú nadrobno pokrájanú šalotku, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a krátko povaríme. Do vývaru vložíme závitky a udusíme domäkka. Závitky vyberieme a omáčku zahustíme smotanou premiešanou s hladkou múkou. V panvici zohrejeme maslo, opečieme na ňom sezamové semienka, pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Podávame so závitkami poliate omáčkou.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Špagety s mletým mäsom

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 99 818
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 192
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 924
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 463
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 136
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 188
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 922
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 614
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu