Korzár logo Korzár

VARÍME - Ryby

Potrebujeme: 600 g filety z rýb (losos, treska a pod.), 1 pomaranč, 1/2 citróna, 1 malý grapefruit, 1 mladú cibuľku, soľ, mleté biele korenie, 1

lyžicu medu, 2 lyžice oleja, 1 dl bieleho vína.

Postup: Očistené filety rýb jemne osolíme, okoreníme mletým bielym koreníme a prudko opečieme z oboch strán na rozohriatom oleji. Ryby vyberieme a vo výpeku jemne opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľku. Ovocie ošúpeme a rozoberieme na mesiačiky. V rajnici zohrejeme víno s medom, pridáme umytú postrúhanú kôru z pomaranča a krátko povaríme. Do šťavy vložíme ovocie, olivový olej, krátko prehrejeme a rozdelíme na taniere. Na ovocie uložíme opečenú rybu, posypeme opraženou cibuľkou a polejeme šťavou z ovocia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Ryba v šafranovej omáčke

Potrebujeme: 600 g rýb, 1 cibuľu, 3 klinčeky, 1 lyžičku octu, soľ, 1 bobkový list, 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku masla, 2 lyžice hladkej múky, 2,5 dl smotany, štipku šafranu, 2 žĺtky, 1 citrón.

Postup: Ryby upravíme na filety, vložíme do vriacej, mierne osolenej vody a necháme krátko prevrieť. Do ošúpanej cibule napicháme klinčeky, vložíme k rybe, pridáme ocot, bobkový list a miernym varom varíme 8 minút. Rybu vyberieme a uložíme na teplom mieste. Z oleja, masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme smotanou a za stáleho miešania privedieme do varu. Do omáčky všľaháme žĺtky, osolíme, pridáme šafran, podľa potreby zriedime vývarom z rýb a za stáleho miešania krátko povaríme. Omáčku ochutíme šťavou z citróna. Rybu preložíme na taniere, polejeme omáčkou a ozdobíme kolieskami citróna.

SkryťVypnúť reklamu

Kapor v slanine

Potrebujeme: 600 g kapra, 150 g prerastenej údenej slaniny, soľ, mleté biele korenie, grilovacie korenie, olej, cibuľu, paradajku, hlávkový šalát.

Postup: Umyté ryby osušíme, sčasti vykostíme a pokrájame na kúsky. Každý osolíme, okoreníme bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme tenkým plátkom slaniny a spevníme špáradlom. Posypeme grilovacím korením a na rozohriatom oleji opekáme zo všetkých strán 8 minút. Podávame na umytých šalátových listoch ozdobené paradajkou, pokrájanou cibuľou a sezónnou zeleninou.

Pečený pstruh na spôsob mlynárky

Potrebujeme: 4 pstruhy, soľ, 4 lyžice polohrubej múky, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku mletej červenej papriky, štipku mletého čierneho korenia, olej, maslo, 1 citrón, alobal.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Očistené umyté pstruhy osušíme, brušnú dutinu aj vrch osolíme a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. V múke rozmiešame očistený pretlačený cesnak, mletú papriku, mleté korenie a pstruhy v nej obalíme. Každého pstruha zvlášť uložíme na kúsok olejom natretého alobalu, na vrch dáme lyžičku masla a alobal uzavrieme. Uložíme do vyhriatej rúry alebo na grilovací rošt a pečieme podľa veľkosti pstruhov 20- 30 minút. Ak pstruhy pečieme na grile, občas ich otočíme, aby sa rovnomerne prepiekli. Prd podávaním ozdobíme kúskami citróna, prípadne kečupom.

Autor: Filety na citrusoch

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 002
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 604
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 824
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 641
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 287
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 911
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 385
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 129
  1. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  2. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  3. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  4. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  5. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  6. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  7. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  8. Peter Slamenik: Černák
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 211
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 9 407
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 413
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 285
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 880
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 768
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 563
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  2. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  3. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  4. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  5. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  6. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  7. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  8. Peter Slamenik: Černák
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 211
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 9 407
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 413
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 285
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 880
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 768
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 563
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu