Korzár logo Korzár

Nátierky

Potrebujeme: 200 g pečeného bravčového mäsa, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice pikantného kečupu, soľ, 150 g rastlinného masla, zeleninu na

zdobenie.

Postup: Pečené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s očistenou cibuľou a dáme do misy. Pridáme očistený pretlačený cesnak, kečup a dokonale premiešame. Rastlinné maslo vymiešame so štipkou soli do peny a vmiešame do nátierky. Nátierku podávame na hriankach alebo s pečivom ozdobené ľubovoľnou zeleninou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zeleninová nátierka s hriankami

Potrebujeme: 8 ks hriankového chleba, maslo, 2 strúčiky cesnaku, 150 g mrkvy, 2 sladkokyslé uhorky, 150 g póru, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžicu pokrájanej pažítky, 100 g rastlinného masla, 2 lyžice hustého bieleho jogurtu, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžičku citrónovej šťavy.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Chlieb opečieme na suchej teflónovej panvici z oboch strán, z jednej strany jemne natrieme maslom a očisteným pretlačeným cesnakom. Očistenú mrkvu a uhorky postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme umytý nadrobno pokrájaný pór, jemne osolíme a premiešame. Rastlinné maslo vymiešame s jogurtom do peny, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a vmiešame do zeleniny. Nakoniec jemne vmiešame pokrájané bylinky, ochutíme citrónovou šťavou a natrieme na hrianky.

Syrová nátierka

Potrebujeme: 200 g mäkkého taveného syra, 150 g rastlinného masla, 2 sladkokyslé uhorky, 100 g tvrdého syra, 2 lyžice bieleho jogurtu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, sterilizovanú kapiu na zdobenie, pažítku.

Postup: Mäkký syr a rastlinné maslo vymiešame do peny. Pridáme nadrobno pokrájané uhorky, nadrobno pokrájaný tvrdý syr, jogurt, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame. Pred podávaním nátierku posypeme mletou červenou paprikou, pokrájanou kapiou a pažítkou.

SkryťVypnúť reklamu

Hydinová nátierka

Potrebujeme: 200 g uvareného kuracieho mäsa, 1 cibuľu, 50 g šunky, 1 lyžicu horčice, 80 g rastlinného masla, soľ, mleté čierne korenie, 4 paradajky, petržlenovú vňať.

Postup: Kuracie mäso, ošúpanú cibuľu a šunku dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku. Horčicu vymiešame s maslom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vmiešame do pomletej zmesi. Paradajky umyjeme, pokrájame na kolieska, uložíme na pokrájaný sendvič alebo na krajce bieleho chleba, na paradajky rozdelíme nátierku a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Autor: Pikantná nátierka

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 990
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 599
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 819
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 630
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 286
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 927
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 413
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 125
  1. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  2. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  3. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  4. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  5. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  6. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  7. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  8. Peter Slamenik: Černák
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 210
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 9 652
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 444
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 285
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 875
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 758
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 559
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vladimír Krátky: Cintľavky - zobuďte sa !
  2. Milan Srnka: Quo vadis, hokejová reprezentácia?
  3. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  4. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  5. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  6. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  7. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  8. Peter Slamenik: Černák
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 210
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 9 652
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 444
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 285
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 875
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 758
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 559
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu