Korzár logo Korzár

Varíme

Bravčové kotlety na hráškuPotrebujeme: 4 bravčové kotlety (á 150 g ), soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, 1 dl olivového oleja, 2 cibule, 2 dl

Bravčové kotlety na hrášku

Potrebujeme: 4 bravčové kotlety (á 150 g ), soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, 1 dl olivového oleja, 2 cibule, 2 dl bieleho vína, 2 dl mäsového vývaru, 1 konzervu olúpaných paradajok, 1 malú konzervu hrášku, 2 strúčiky cesnaku, oregano, 150 g šunky, štipku postrúhaného muškátového orieška, trocha cukru, 2 lyžice postrúhaného parmezánu, petržlenovú vňať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Kotlety mierne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obalíme v múke a prudko opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, a krátko opražíme. Podlejeme vínom, vývarom a prikryté krátko povaríme. Pridáme pokrájané paradajky aj so šťavou, oregano, očistený pokrájaný cesnak, muškátový oriešok a dusíme takmer domäkka. Šunku pokrájame na rezance, pridáme spolu so scedeným hráškom k mäsu, ochutíme cukrom a krátko podusíme. Posypeme parmezánom, premiešame a podávame posypané pokrájanou petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Rybie filé na zelenine

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, 2 cibule, 1 červenú paprika, 150 g prerastenej údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu, 2 lyžice oleja, petržlenovú vňať.

Postup: Rybie filé pokrájame na kúsky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku dáme na plátky pokrájanú slaninu, opečieme a vyberieme. Vo výpeku opražíme očistenú na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú pokrájanú červenú papriku a spolu opražíme. Do zeleniny vložíme opečené ryby, slaninu, posypeme mletým rozmarínom, podlejeme trochou vody a krátko spolu podusíme. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

45 Zapekaný baklažán s krabím mäsom

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 1 baklažán, 1 cibuľu, 150 g uvarenej ryže, 200 g krabích tyčiniek, 50 g sušených húb, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie, štipku postrúhaného muškátového orieška, 1 vajce, 1 lyžicu posekaných byliniek, olivový olej.

Postup: Očistený baklažán pokrájame na tenké dlhé plátky, osolíme a necháme chvíľu postáť. Vyžmýkame a vyložíme nimi vymastené zapekacie misky. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a dáme k ryži. Pridáme nadrobno pokrájané krabie tyčinky, pokrájané sušené huby, pretlačený cesnak, vajce, osolíme, okoreníme bielym korením, muškátovým orieškom a premiešame. Nakoniec vmiešame bylinky a plnku rozdelíme do pripravených zapekacích misiek. Pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre zapečieme.

Bravčové karé s fazuľkou

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 600 g bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľu, 150 g šampiňónov, 300 g sterilizovanej fazuľky, 1 lyžicu kečupu.

Postup: Bravčové karé pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na troche oleja. Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku pridáme očistenú pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme očistené pokrájané šampiňóny, osolíme, podlejeme trochou vody a krátko podusíme. Fazuľku scedíme, podľa potreby pokrájame, vložíme k hubám, pridáme kečup, premiešame a krátko prehrejeme. Udusenú zmes rozdelíme na opečené karé a podávame s pečivom alebo s varenými zemiakmi. Recept môžeme pripravovať aj v alobale na drevenom uhlí.

Autor: Mäso so zeleninkou

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 398
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 9 155
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 894
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 263
  5. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 3 251
  6. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 645
  7. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 527
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 306
  1. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  4. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  5. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  6. Martin Pollák: Hra o záchranu
  7. Patrik Užák: Balada o Balatóne
  8. Tomas Hlavaty: Aj ty Brutus?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 33 469
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 966
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 543
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 040
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 916
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 154
  7. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 753
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 463
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  4. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  5. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  6. Martin Pollák: Hra o záchranu
  7. Patrik Užák: Balada o Balatóne
  8. Tomas Hlavaty: Aj ty Brutus?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 33 469
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 966
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 543
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 040
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 916
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 154
  7. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 753
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 463
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu