Korzár logo Korzár

VARÍME - Hovädzie a teľacie

Hovädzia roštenka na zeleninePotrebujeme: 600 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 1 vetvičku rozmarínu, sušenú bazalku, olej, 4

Hovädzia roštenka na zelenine

Potrebujeme: 600 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 1 vetvičku rozmarínu, sušenú bazalku, olej, 4 papriky, 4 paradajky, 1,5 dl červeného vína.

Postup: Hovädziu roštenku pokrájame na rezne, okraje narežeme a mierne naklepeme. Z oboch strán osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prudko opečieme na rozohriatom oleji a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme jadier zbavené pokrájané papriky a za stáleho miešania opražíme. Na papriky uložíme opečené mäso, pridáme pokrájané paradajky, umytú vetvičku rozmarínu, ochutíme sušenou bazalkou a podlejeme vínom. Dusíme do mäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlejeme vodou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Talianska kuchyňa doplnenie textov do kalendára na rok 2007

09 Zaprávané hovädzie mäso

Potrebujeme: 600 g hovädzej slabiny, olej, 1 cibuľu, mleté čierne korenie, 2 lyžice hladkej múky, 100 g hrášku, 150 g ľubovoľnej zeleniny, 2 dl mäsového vývaru, 1 paradajku.

Postup: Hovädzie mäso pokrájame na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme múkou a premiešame. V hlbšej rajnici zohrejeme trochu oleja, pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, mäso a za stáleho miešania opražíme. Zalejeme vriacou vodou a dusíme do polomäkka. Pridáme hrášok, očistenú pokrájanú zeleninu, zalejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame. Pred podávaním vmiešame pokrájanú paradajku.

Talianska kuchyňa 2008

Teľacia pečeň na víne

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 600 g teľacej pečene, mleté čierne korenie, olivový olej, 1 konzervu lúpaných paradajok (asi 150 g), 2 dl červeného vína, oregano, 1 lyžicu slivkového lekváru, soľ.

Postup: Teľaciu pečeň odblaníme, umyjeme a osušíme. Pokrájame na hrubšie rezance, okoreníme mletým čiernym korením a za stáleho miešania oprážame na rozohriatom oleji 3 minúty. Pečeň vyberieme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku dáme pokrájané olúpané paradajky, podlejeme vínom, osolíme a udusíme do mäkka. Paradajky pretlačíme cez sito, vložíme späť do hrnca, pridáme slivkový lekvár, podľa potreby zriedime vodou a krátko povaríme. Do omáčky vložíme opečenú teľaciu pečeň, ochutíme oreganom a krátko prehrejeme. Pred podávaním osolíme.

Teľacie mäso s cukinou

Potrebujeme: 600 g teľacieho mäsa na dusenie, olivový olej, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, cayenské korenie, 2 zelené papriky, 200 g cukiny, 2 lyžice pasírovaných paradajok, fenikel.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Teľacie mäso pokrájame na kocky a prudko opražíme na olivovom oleji. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Papriky zbavíme jadier, umyjeme a pokrájame. Cukinu umyjeme a pokrájame na kocky. Pokrájanú zeleninu pridáme k mäsu spolu s pasírovanými paradajkami, ochutíme feniklom, premiešame a udusíme do mäkka.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 971
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 592
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 785
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 606
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 284
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 998
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 520
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 106
  1. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  2. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  3. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  4. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  5. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  6. Peter Slamenik: Černák
  7. František Kukura: Vízia upadnutia Slovenska do bezvýznamnosti
  8. Ján Chomík: Blázni
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 198
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 11 027
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 525
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 282
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 864
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 692
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 020
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 542
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Štefan Šturdzík: Po boji je každý generál.
  2. Anna Miľanová: Obchodovanie áno. Dačo za dačo. Zakúpenie, výmena, či iné ocenenie kvality tovaru.
  3. Eva Bachletová: Šéfovia a šéfky!
  4. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/
  5. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  6. Peter Slamenik: Černák
  7. František Kukura: Vízia upadnutia Slovenska do bezvýznamnosti
  8. Ján Chomík: Blázni
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 198
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 11 027
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 525
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 282
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 864
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 692
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 020
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 542
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu