Korzár logo Korzár

Varíme - Kuracie

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 1 žltú papriku, 1 červenú papriku, 1 cibuľu, olej, soľ, 1 lyžicu sójovej omáčky.Postup: Kuracie mäso pokrájame na

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 1 žltú papriku, 1 červenú papriku, 1 cibuľu, olej, soľ, 1 lyžicu sójovej omáčky.

Postup: Kuracie mäso pokrájame na kocky, osolíme a premiešame. Papriky zbavíme jadier, pokrájame na kúsky veľké ako kocky mäsa, očistenú cibuľu pokrájane na štvrtiny. Suroviny striedavo napichujeme na drevené špajdle alebo olejom natreté grilovacie ihly. Uložíme na grilovací rošt, natrieme olejom, pokvapkáme sójovou omáčkou a z oboch strán grilujeme po 7 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie vyprážané rezance

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs, soľ, 2 bielka, 1 lyžicu solamylu (zemiakový škrob), štipku chilli korenia, worcesterskú omáčku, olej, 300 g čínskej kapusty, 1 červenú papriku, 2 mladé cibuľky s vňaťou.

Postup: Kuracie prsia pokrájame na rezance, osolíme a premiešame. Bielka vyšľaháme, pridáme solamyl, chilli korenie a niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky. V cestíčku namočíme kuracie rezance, postupne vyprážame v rozohriatom oleji dozlatista, vyberieme a uložíme na teplom mieste. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme umytú pokrájanú čínsku kapustu, očistenú pokrájanú červenú papriku a za stáleho miešania opražíme. Podlejeme trochou vody, osolíme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou a krátko prehrejeme. Podávame s kuracími vyprážanými rezancami posypané pokrájanou cibuľkovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Hydinové závitky v šunke

Potrebujeme: 4 kuracie rezne á 150 g, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, 4 lyžice posekaných byliniek (petržlenovú vňať, pažítku, mäta pieporná), 4 plátky štvorcovej šunky, 2,5 dl hydinového vývaru, 1 lyžičku Solamylu, olej.

Postup: Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame, zmiešame s posekanými bylinkami a rozdelíme na rezne. Zvinieme, zviažeme niťou, obalíme v plátkoch šunky a spevníme špáradlom. Závitky uložíme do zapekacej nádoby, pokvapkáme olejom, podlejeme hydinovým vývarom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Závitky vyberieme, v troche vody rozmiešame Solamyl, vylejeme do výpeku a krátko povaríme. Závitky vložíme do omáčky a podávame s ryžou.

Stroganov z hydiny

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, 1 cibuľu, olej, 2 lyžice paradajkového pretlaku, cukor, 2 dl kyslej smotany, kôpor.

Postup: Kuracie prsia pokrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a premiešame. V rajnici zohrejeme trochu oleja a mäso na ňom prudko opečieme. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vývarom a krátko povaríme. Zalejeme kyslou smotanou, ochutíme cukrom, premiešame a krátko povaríme. Pred podávaním posypeme pokrájaný kôprom.

Autor: Hydinové špízy s paprikou

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 835
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 506
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 566
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 440
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 344
  6. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 3 291
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 274
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 024
  1. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  2. Peter Slamenik: Černák
  3. František Kukura: Vízia upadnutia Slovenska do bezvýznamnosti
  4. Ján Chomík: Blázni
  5. Jozef Foltýn: Netanjahu je vojnový zločinec, terorista a fašista v jednej osobe
  6. Anna Miľanová: Myslím, mladí ľudia myslia kriticky, ale sú nepochopení, neakceptovaní
  7. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  8. Jaroslav Furman: Ospravedlnenie
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 26 433
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 161
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 137
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 257
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 819
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 348
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 986
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 5 735
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  2. Peter Slamenik: Černák
  3. František Kukura: Vízia upadnutia Slovenska do bezvýznamnosti
  4. Ján Chomík: Blázni
  5. Jozef Foltýn: Netanjahu je vojnový zločinec, terorista a fašista v jednej osobe
  6. Anna Miľanová: Myslím, mladí ľudia myslia kriticky, ale sú nepochopení, neakceptovaní
  7. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  8. Jaroslav Furman: Ospravedlnenie
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 26 433
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 161
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 137
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 257
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 819
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 348
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 986
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 5 735
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu