môžete byť istí, že nebude chýbať zabíjačka, sedemposchodová marcipánová torta a hlavne pečený vôl.
Svadba to bude podľa všetkého parádna. Pravá juhočeská, na zámku Hluboká, so všetkým, ako sa patrí.
Príprava 250 kilovej lahôdky potrvá 7 dní
"Torta bude naozaj sedemposchodová s marcipánom, už sme si ju boli objednať v jednej cukrárni v Českých Budějoviciach," teší sa šťastná nevestička. Keďže však mlsné jazýčky nemôžu celý večer spočívať len na sladkostiach, záchranou bude 250 kilový vôl pečený vcelku. Údajne to bude lahodná špecialita a jej príprava potrvá celých sedem dní. "To už ale samozrejme vrátane nakladania, predpečenia a podobne," prezrádza Pomeje. Išlo o nápad cateringovej firmy a budúci mladomanželia sú z neho doslova nadšení. "Chceli sme nejakú špecialitu ako zlatý klinec večera, ale nie typu kaviár. Keď teda prišli s nápadom upiecť vola vcelku, okamžite sme súhlasili. Dúfam len, že v budúcnosti nebudem za vola ja a nebudú ma tiež musieť upiecť," vtipkuje spokojný adept na ženenie, ktorý čoskoro povie áno svojej vyvolenej.
Ženích sa bojí pádu z koňa
Ako to už však v živote býva, šťastie nemôže byť úplné. Svadobné prípravy skomplikovalo úmrtie ženíchovho strýka. Zomrel pred pár dňami a hoci nežil v Prahe, Jiřího to veľmi vzalo. Riešiť však musí ešte posledné nutné záležitosti ako pozvánky či svadobné prstene, ktoré dvojica ešte stále nemá. Strach mu naháňa i netradičná vec, ktorou je kôň! "Iveta si priala bieleho koňa, na ktorom si pre ňu prídem. Keď mi ale dajú nejakého bieleho divokého žrebca, vôbec neviem, ako to môže dopadnúť. Prosil som ich o valacha," obáva sa pomerne oprávnene.
Autor: SUPER.CZ, Aha, nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.