pripravil veľmi chutné jedlá. Tie zaujali slávnych hudobníkov natoľko, že si ho pozvali variť aj do Ameriky.
V košickom hoteli Bristol bolo uplynulý víkend rušno. Jedným z hostí bol totiž prominentný Seal, ktorému sa v izbe s výhľadom na Dóm sv. Alžbety veľmi páčilo. Svoj jediný koncert v Strednej Európe si užil a to nielen hudobne. Príjemné ubytovanie robí veľa a britskému spevákovi a gitaristovi v metropole východu rozhodne nechýbalo. Potvrdil to i na koncerte, kde prvýkrát pred tisíckou fanúšikov vychválil hotel i šéfkuchára, čo ešte nikdy neurobil.
Skúsenosti zbieral aj v zahraničí
Základom pohodlia je dobré jedlo. To vie aj šéfkuchár hotela Devín v Bratislave a externý zamestnanec košického hotela Bristol Maroš Maszay. Práve jeho si zavolal riaditeľ Bristolu Pavol Hospodár, aby prišiel vyvárať exkluzívnemu hosťovi z Londýna.
"Bol som potešený. Spojil som príjemné s užitočným, lebo som do Košíc prišiel nielen variť celebrite, ale aj predstaviť nové jedlá, ktoré som celé dni skúšal," prezradil nám M. Maszay, ktorý svoju kariéru odštartoval v Bratislave, no neskôr varil Anglicku. Potom sa na Slovensko vrátil, aby mohol svoje skúsenosti zo zahraničia prezentovať aj doma. A odprezentoval ich skvele, aspoň tento víkend.
Seal jedol omeletu bez žĺtok a pil čaje s mliekom
Sealovi pripravil síce len dve jedlá, no jeho kapela toho ochutnala viac.
"Seal prišiel do hotela v sobotu okolo piatej a pred koncertom zjedol zeleninový šalát. Ten bol z rukoly, cherry paradajok, balzamikového dresingu, papriky a olív. Po koncerte už nevečeral, no zato si dal veľmi dobré raňajky. Objednal si omeletu z ôsmych bielok, robenú len na kvapke oleja, s brokolicou a šampiňónmi. Poprosil ešte dva veľmi horúce čaje, jeden čierny a druhý mätový, ku obidvom si prial mlieko," prezradil nám riaditeľ hotela P. Hospodár.
Šéfkuchár si Seala predstavoval inak
Spevák s neuveriteľným hlasom a charizmou sa teda kŕmil viac-menej šalátmi.
"Nemyslím si, že je vegetarián. Zrejme sa len nechcel pred koncertom veľmi prejedať. Jeho kapela si ale teda dala mnoho jedál aj za neho. Jedli pred koncertom, po ňom a to aj mäso a iné lahôdky," hovorí šéfkuchár, ktorý bol zo stretnutia so svetovou hviezdou naživo trochu prekvapený.
"Myslel som si, že je väčší, urastenejší. On bol naopak akýsi štíhly. Osobne som s ním veľa nenahovoril, ale všimol som si, že je zhovorčivý a za všetko ďakoval. Zdal sa mi skromný a príjemný. Mne iba podal ruku na zoznámenie a pochválil moju kuchyňu," dodal Maroš, pre ktorého síce Seal nie je spevákom číslo jeden, ale pri jeho melódiách si vždy podupkáva.
Pozvali ho do L.A.
Milým prekvapením bolo pre Maroša najmä to, že mu Sealova kapela aplaudovala.
"Dojedli večeru a začali tlieskať a dali si ma zavolať. Nestáva sa mi často, že ma niekto takto vychváli. Potom mi jeden z nich povedal, že má reštauráciu v L.A. (Los Angeles) a či k nemu nepôjdem variť. Ten návrh však ostal len v rovine komplimentu, na ničom konkrétnom sme sa nedohodli," spomína mladý kuchár.
Varil i pre Delona či Beckhama
Maroš už vyváral pre nejednu celebritu a tak pri varení nemal takmer žiadnu trému.
"Varil som pre Alaina Delona, Davida Beckhama či švédsky kráľovský pár. Robím to najlepšie ako viem a to najmä preto, aby boli hostia spokojní," dodal na záver.
Autor: pan
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.