Karfiolové placky z rúry
Potrebujeme: 1 väčší karfiol, 120 g tvrdého syra typu gouda, trochu instantnej zemiakovej kaše, 2-3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, štipku muškátového orieška, olej
Postup: Karfiol uvaríme v osolenej vode. Keď bude mäkký, scedíme ho, dáme do misky, poriadne ho popučíme vidličkou a necháme vychladnúť. Potom k nemu pridáme vajíčka (množstvo vajíčok závisí od veľkosti karfiolu). Pridáme strúhaný syr, soľ, korenie, muškátový oriešok a prisypeme toľko zemiakovej kaše, aby sme získali primerane hustú zmes, z ktorej vyformujeme placky. Poukladáme ich na olejom postriekaný plech a upečieme v rúre pri teplote cca 180 stupňov.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.