Zlaté šošovicové karí z jedného hrnca
Potrebujeme: 2 lyžice extra panenského olivového oleja,1 najemno pokrájanú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 pokrájané čerstvé papriky, postrúhaný kúsok zázvoru (asi 5 cm), 2 lyžičky kurkumy, 2 lyžičky čili korenia, 1 lyžičku mletej rasce, 1 lyžičku karí korenia, štipku soli, 1/4 lyžičky kajenského korenia, 1 hrnček suchej šošovice, 2 šálky zeleninového vývaru, 400 ml kokosového mlieka, šťavu z 1 citróna, zväzok mangoldu
Postup: Cibuľu opražíme na oleji dosklovita, pridáme papriku, zázvor, cesnak, kurkumu, čili, rascu, karí, soľ a kajenské korenie. Zamiešame a zmes necháme zopár minút prehrievať. Následne do hrnca vysypeme šošovicu, ktorú zalejeme vývarom a privedieme k varu. Plameň znížime a necháme variť na miernom ohni asi 15 - 20 minút, kým šošovica nezmäkne. K nej potom pridáme kokosové mlieko a mangold. Keď lístky zvädnú, vytlačíme ku karí citrónovú šťavu. Podľa potreby na záver ešte dochutíme.
Zdroj: makingthymeforhealth.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.