Pikantné ázijské cuketové rezance
Potrebujeme: 2 veľké cukety, 1 veľkú mrkvu, 1/2 hrnčeka natenko pokrájanej červenej kapusty, 1/2 hrnčeka hrášku (klasického alebo cukrového), 2 natenko pokrájané zelené cibuľky, 1/4 hrnčeka nahrubo posekaných lístkov koriandra
Na omáčku: 1/4 hrnčeka hladkého orechového masla bez pridaného cukru (arašidového, mandľového), 2 lyžice avokádového alebo olivového oleja, 1 lyžicu sezamového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžičku postrúhaného čerstvého zázvoru alebo 1/4 lyžičky sušeného, štipku čili alebo kajenského korenia, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu vody, šťavu z 1 limetky
Postup: Cukety a mrkvu umyjeme, odrežeme konce a nastrúhame škrabkou na tenké rezance. Pridáme červenú kapustu, hrach, koriander a zelenú cibuľku. Samostatne zmiešame všetky suroviny na omáčku. Bude hustá, ale medzi zeleninou zredne. Vmiešame ju teda medzi rezancovú zmes a na vrch posypeme zvyšným koriandrom.
Zdroj: therealfooddietitians.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.