Bábovka á la Mliečna cesta
Potrebujeme: 260 g tyčiniek s náplňou zo šľahaného mliečneho krému (napr. Milky way a pod.), 140 g kociek masla + 140 g masla izbovej teploty, 360 g múky, 1/2 lyžičky jedlej sódy, 450 g kryštálového cukru, vanilkový cukor, 1/2 lyžičky soli, 250 - 300 ml cmaru
Na ganáž: 60 ml šľahačkovej smotany, 110 g mliečnej čokolády, 1 - 2 ďalšie tyčinky s náplňou zo šľahaného mliečneho krému
Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Čokoládové tyčinky roztopíme spolu s kockami masla do hladkej jednoliatej konzistencie a dáme bokom. Múku preosejeme spolu s jedlou sódou. Maslo vyšľaháme do krémovej konzistencie, pridáme cukor a soľ a pokračujeme v šľahaní dohladka. Potom po jednom pridávame vajíčka. Keď sa všetky zamiešajú, prisypeme v troch častiach múku a v dvoch cmar, pričom ich medzi sebou alternujeme. Keď bude všetko takmer dohladka zamiešané, vlejeme čokoládovo-maslovú zmes.
Formu na bábovku dobre vymastíme a vysypeme, vlejeme do nej cesto a dáme piecť na 45 - 50 minút. Po upečení necháme bábovku 10 minút chladnúť vo forme, potom ju odtiaľ vyberieme a necháme na vzduchu aspoň ďalšiu polhodinu.
Medzitým si pripravíme ganáž. Na polámanú čokoládu nalejeme horúcu (nie vriacu) smotanu, necháme bez porušenia asi 2 minúty postáť a potom opatrne miešame, kým nevznikne hladká zmes. Pár minút ju ešte necháme vychladnúť a polejeme ňou upečenú bábovku. Na vrch môžem poukladať zopár pokrájaných čokoládových tyčiniek.
Zdroj: twosugarbugs.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.