Rezance s balzamikom a hubami
Potrebujeme: 250 g rezancov (alebo špagiet či iných dlhých cestovín), 2 polievkové lyžice (PL) oleja, 1 najemno pokrájanú cibuľu, 2 najemno pokrájané strúčiky cesnaku, 350 g šampiňónov na plátky, 1 PL balzamikového octu, 2 PL sójovej alebo tamari omáčky, 1 čajovú lyžičku (ČL) tymianu, 1 ČL papriky (sladkej alebo čili, podľa chuti), 120 ml bieleho vína, 1 ČL javorového sirupu, soľ a mleté čierne korenie, na vrch asi 3 - 4 PL orechov alebo semiačok podľa chuti, 2-3 PL parmezánu, bylinky podľa chuti
Postup: Cestoviny uvaríme al dente, odoberieme z nich 3/4 šálky vody a zvyšok zlejeme. Huby opečieme na oleji do zlatohneda z oboch strán. Potom vhodíme cibuľu a po dvoch minútach aj cesnak. Krátko zamiešame a pridáme balzamikový ocot, sójovú omáčku, tymian, papriku alebo čili a dobre zamiešame. Vlejeme biele víno a necháme variť, kým sa tekutina takmer celá neodparí. Na záver pridáme uvarené cestoviny a odloženú vodu a dochutíme soľou a čiernym korením. Podľa preferencií nasucho opražíme oriešky alebo semiačka. Pri podávaní ich nasypeme na vrch spolu s parmezánom.
Zdroj: biancazapatka.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.