Dusené teľacie špičky v portskej omáčke
Potrebujeme 800 g teľacích špičiek, 2 ošúpané a na tenké rezance nakrájané mrkvy, 200 g nakrájaných šampiňónov, 150 g slaninových pásikov.
Na omáčku: 2 pokrájané šalotky, 1 polievkovú lyžicu (PL) horčice, 1 čajovú lyžičku barbecue omáčky, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 PL posekaného tymianu, bazalky a rozmarínu, 1/4 šálky (š) portského vína, 1/2 š bieleho vína, 1 rozdrvenú kocku kuracieho bujónu, štipku kajenského korenia, štipku papriky, soľ, čierne korenie, olivový olej.
Postup: V liatinovom hrnci na olivovom oleji rýchlo opečieme mäso, aby sa zatiahlo. Pridáme mrkvu, huby a slaninu. Všetky suroviny na omáčku zmiešame, prilejeme k mäsu, privedieme k varu, zakryjeme a necháme variť na miernom ohni asi hodinu. Skontrolujeme mäkkosť mäsa a mrkvy a podľa potreby varíme ešte dlhšie. Ak sa omáčka vyparí až príliš, dolejeme vodu. Podľa potreby dochutíme. Na vrch pred podávaním posypeme vňaťou.
Zdroj: pattysaveurs.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.