Jačmeňové rizoto so slaninou a zeleninou
Potrebujeme: 250 g lúpaného jačmeňa, 1,5 l zeleninového alebo kuracieho vývaru, 3 najemno nakrájané šalotky, 1 veľkú červenú papriku, 2 - 3 malé mrkvy, 4 šampiňóny, 100 g slaninových pásikov, 3 polievkové lyžice olivového oleja, soľ a mleté čierne korenie
Postup: Papriku zbavíme kôstok a nakrájame na malé kúsky, mrkvy olúpeme a nakrájame nadrobno. Jačmeň uvaríme vo vývare podľa návodu na obale, zlejeme a dáme bokom. Vo veľkej panvici na oleji opečieme šalotku aj mrkvu, podlejeme vodou a varíme asi 3 minúty. Potom pridáme červenú papriku, šampiňóny a slaninu, dochutíme soľou a čiernym korením a pokračujeme vo varení, kým nebude všetko mäkké podľa preferencií, približne 7 až 9 minút. Primiešame uvarený jačmeň, podľa potreby aj trocha oleja, a ešte krátko opražíme.
Zdroj: pattysaveurs.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.