Bravčové karé s jablkami a ružičkovým kelom
Potrebujeme: 450 - 675 g osušeného bravčového karé, ideálne nie veľmi hrubého (cca do 4,5 cm), 2 polievkové lyžice (PL) dijonskej alebo inej hnedej pálivej omáčky, 2 PL olivového oleja, 1 PL javorového sirupu, 4 pretlačené alebo najemno nakrájané strúčiky cesnaku, 1 PL čerstvého alebo 1 čajovú lyžičku (ČL) sušeného rozmarínu, 2 ČL čerstvého tymianu alebo 3/4 ČL sušeného, 3/4 ČL soli, 3/4 ČL čierneho korenia 450 g ružičkového kelu, 2 na kocky nakrájané stredne veľké jablká, 1 malú červenú cibuľu nakrájanú na cca 1,5 centimetra hrubé plátky
Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. Zmiešame lyžicu oleja, horčicu, javorový sirup, cesnak rozmarín, tymian a 1/2 lyžičky soli aj čierneho korenia. Mäso položíme do stredu plechu a potrieme ho horčicovou zmesou zo všetkých strán. Dookola poukladáme kel, jablká a cibuľu, posolíme a pokvapkáme druhou lyžicou oleja a premiešame. Dáme do rúry nezakryté na 25 - 30. V polovici oblohu premiešame. Po dopečení mäso prikryjeme alobalom a pred podávaním ho necháme odpočívať asi 5 minút.
Zdroj: therealfooddietitians.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.