Polievka z karamelizovanej cibuľky
Potrebujeme: 5 pokrájaných bielych cibúľ, 1 na menšie kúsky pokrájaný zemiak, 2 nožom rozpučené strúčiky cesnaku, 1 a 1/2 polievkovej lyžice (PL) javorového sirupu, 3/4 PL balzamikového octu, 2 a 1/2 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru, 2 čajové lyžičky olivového oleja
Postup: Na miernom ohni zahrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a miešame, kým cibuľa nezačne nadobúdať slabohnedú farbu. Malo by to trvať asi 15 až 20 minút. Potom pridáme sirup a ocot a krátko zamiešame. Prilejeme vývar, vhodíme zemiaky, a všetko privedieme k varu. Plameň znížime a necháme variť asi 20 minút. Nakoniec všetko rozmixujeme dohladka.
Zdroj: theedgyfoodie.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.