Korzár logo Korzár
Nedeľa, 19. september, 2021 | Meniny má KonštantínKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Caprese cestoviny s vinaigrette dresingom

Ľahký letný obed plný čerstvých chutí.

(Zdroj: pexels.com/Lisa)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potrebujeme na vinaigrette dresing: 60 ml balzamikového octu, 120 ml olivového oleja, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 1 malú najemno nakrájanú cibuľu alebo šalotku, 1 polievkovú lyžicu (PL) dijonskej horčice, 1 PL medu alebo agáve, 2 čajové lyžičky talianskej zmesi byliniek, soľ a čierne korenie podľa chuti

Na cestoviny: 450 g akýchkoľvek cestovín, 1 červenú cibuľu (alebo polovicu zväzku jarnej cibuľky, pažítku, prípadne oboje) 300 g rozpoltených cherry paradajok, 1 na kocky pokrájané avokádo, 80 ml vinaigrette dresingu alebo pesta, soľ a mleté čierne korenie, červenú papriku alebo čili korenie, 1 - 2 PL citrónovej šťavy

Skryť Vypnúť reklamu

Na vrch. 4 PL píniových orieškov, mozzarellu, čerstvú bazalku

Postup: Všetky suroviny na dresing dáme do uzatvárateľného pohára a dobre zatrasieme, aby sa ingrediencie prepojili.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale do al dente. Potom ich zlejeme a premiestnime do veľkej misky. Pridáme 3 - 4 lyžice dresingu a zamiešame, čo pomôže cestovinám, aby sa nelepili. Medzitým si pokrájame zeleninu a mozzarellu na menšie kúsky. Na rozohriatej panvici nasucho za stáleho miešania dozlatista opražíme píniové oriešky a dáme bokom.

Do misky s cestovinami vmiešame všetku zeleninu, zvyšok dresingu i citrónovú šťavu. Podľa potreby dochutíme soľou, mletým čiernym korením, červenou paprikou alebo čili. Podávame s pokrájanou mozzarellou, čerstvou bazalkou a opečenými píniovými orieškami. Zvyšný dresing dáme do uzatvorený do chladničky, kde vydrží asi týždeň.

Skryť Vypnúť reklamu

Zdroj: biancazapatka.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  2. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  3. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  4. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  5. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  6. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  7. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér
  8. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých?
  9. Tam, kde sa ľahko verí na zázraky
  10. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom
  1. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  4. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  5. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  6. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  7. Mototechna tento rok predala už vyše 8 tisíc zánovných áut
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 7 499
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 6 689
  3. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 5 867
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 298
  5. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 2 932
  6. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom 2 903
  7. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 2 840
  8. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 320
  9. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 1 926
  10. Uznávané štúdio oživilo zanedbané štvrte. Prišlo do Bratislavy 1 816

Blogy SME

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

V škole v Plešivci je v karanténe aj 30 percent učiteľov na druhom stupni.


17. sep
Eduard Žitňanský

Pretože inflácia straší všetkých, všetci sa pýtajú na príčiny rastu cien.


17. sep
Ženy protestujú proti obmedzeniu interrupcií v Texase.

Snahy započalo KDH už v 90. rokoch.


14. sep
Zasadacia miestnosť.

Zamestnancov lákajú modernejšie priestory.


15. sep

Blogy SME

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu