Hovädzie na pekinský spôsob
Potrebujeme: 450 g hovädzích steakov (flank, sirloin alebo skirt), 1 čajovú lyžičku (ČL) soli, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 polievkovú lyžicu (PL) oleja (sezamového, ak máme), 1 veľkú natenko nakrájanú zelenú a červenú papriku, 1 nadrobno nakrájanú žltú cibuľu, 1/3 šálky (š) vody, 1/3 š cukru, 1/3 š kečupu, 3 PL ryžového octu, 3 veľké nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, 1/2 ČL drveného čili, 2 PL studenej vody, 1 PL kukuričného škrobu
Postup: Mäso si nakrájame na tenké pásiky tak, aby sme pri reze šli kolmo vlákna svaloviny, potom ho osolíme a okoreníme. Na zahriatom woku opečieme za občasného miešania steaky, kým akurát nezhnednú. Vhodíme zelenú aj červenú papriku a cibuľu, ktorú osmahneme dosklovita.
Medzitým si vyrobíme omáčku zmiešaním vody, cukru, kečupu, ryžového octu, cesnaku a drveného čili. Plameň pod mäsom znížime, vmiešame pripravenú omáčku a necháme ju krátko povariť. Na záver prilejeme kukuričný škrob rozmiešaný vo vode a varíme, kým omáčka nezhustne. Podávame s ryžou.
Zdroj: afarmgirlsdabbles.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.