Sladkokyslé kurča s ananásom
Potrebujeme: 300 gramov kuracích pŕs, dve lyžice škrobu, dve lyžice sójovej omáčky, šesť lyžíc oleja, konzervu ananásu, jarnú cibuľku, dva strúčiky cesnaku, vývar, dve lyžice pomarančovej šťavy, čierne korenie
Postup: Mäso rozkrájame na menšie kúsky, zmiešame ho s lyžicou škrobu, sójovou omáčkou, olejom a necháme odpočívať pol hodinu. Ananásový kompót scedíme, šťavu si odložíme. Cesnak a cibuľku nakrájame. V panvici rozohrejme lyžicu oleja, pridáme cibuľu, cesnak a mäso, ktoré sme zliali z prebytočnej marinády. Prudko opečieme. Do marinády primiešame zvyšnú lyžicu škrobu, štyri lyžice vývaru, pomarančovú šťavu a tri lyžice zvyšného nálevu z kompótu. K opekajúcemu sa mäsu vhodíme ananás, minútku opekáme a zalejeme marinádou. Necháme zovrieť a varíme, kým omáčka nezhustne. Na záver okoreníme a osolíme, ak je to potrebné.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.