Zeleninový koláč
Potrebujeme: 150 gramov nízkotučného tvarohu, 150 gramov polohrubej múky, 150 gramov masla, soľ, dva póry, 400 gramov paradajok, 500 gramov listového špenátu, 250 gramov tučného tvarohu, dve vajcia, muškátový oriešok, čierne korenie, 50 gramov strúhaného syra
Postup: Múku zmiešame s tvarohom, pokrájaným maslom a soľou. Cesto necháme odležať v chlade približne hodinu.
Medzitým očistíme pór a nakrájame ho na kolieska. Paradajky zbavíme šupky a jadierok, aby nebola plnka priveľmi mokrá a nakrájame ich na kocky. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou.
V mise zmiešame tvaroh s vajcami, okoreníme a osolíme. Primiešame špenát, paradajky a pór.
Cesto vyvaľkáme a vložíme ho do formy, poprepichujeme ho vidličkou a predpečieme desať minút pri 200 stupňoch Celzia.
Na predpečené cesto vylejeme plnku a vložíme späť do rúry. Krátko pred dopečením zasypeme syrom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.