Jahodový šalát s kuracím mäsom
Potrebujeme na jahodový vinaigrette dresing: 4 – 5 jahôd, 1/4 šálky (š) olivového oleja, 2 polievkové lyžice (PL) bieleho vínneho octu, 2 PL šťavy z citróna, 1 – 2 čajové lyžičky (ČL) medu, štipku soli a mletého čierneho korenia
Na šalát: 6 š mladého špenátu, 6 na plátky pokrájaných stredne veľkých jahôd, 1/2 š na plátky nakrájanej červenej cibule, natenko nakrájané biele a svetlozelené časti zo 4 jarných cibuliek, 1/3 š opečených mandľových plátkov, 110 g kozieho syra, 340 g vareného alebo grilovaného kuracieho mäsa, 1 na plátky nakrájané avokádo
Postup: V kuchynskom robote rozmixujeme všetky ingrediencie na vinaigrette dresing dohladka, podľa chuti môžeme pridať viac medu. Kuracie mäso nakrájame na kocky a dáme do veľkej šalátovej misky. Špenátové lístky umyjeme, osušíme a pridáme k mäsu spolu s ostatnými surovinami na šalát. Všetko na záver premiešame s dresingom.
Zdroj: therealfoodrds.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.