Maďarský bravčový perkelt
Potrebujeme: 1,5 kg bravčového mäsa, 400 g cibule, 20 g masti, 40 g soli, 30 g mletej červenej papriky, 10 g cesnaku, 200 g papriky a paradajok alebo leča, 50 g pretlaku, 200 ml vody, 3 g rasce
Postup: Cibuľu očistíme, nakrájame a na masti opražíme dozlatista. Hrniec odstavíme, pridáme mletú papriku, opäť zapneme plyn a miešame asi 30 sekúnd, kým pridáme mäso.
Po 3 až 5 minútach praženia na masti ho podlejeme vodou, osolíme, ochutíme rascou a pridáme aj pretlak a cesnak.
Mäso necháme uvariť. Ak zostane po zredukovaní vody ešte stále tvrdé, podľa potreby ešte podlejeme. K mäkkému mäsu pridáme paradajky a papriku. Ak nám zostane veľa šťavy, zahustíme ju múkou.
Podávame s haluškami, cestovinami alebo ryžou.
Zdroj: mimibazar.sk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.