Domáca lučina
Potrebujeme: 2 veľké biele jogurty (po 500 ml), 250 g smotany na šľahanie, soľ, bylinky na ochutenie.
Postup: Jogurt a smotanu spolu dobre premiešame a osolíme. Ak chceme, môžeme do nej primiešať bylinky podľa chuti alebo ju necháme len čistú a dochucovať budeme až v závere. Cedidlo alebo sito si vystelieme čistou utierkou, položíme ho na väčšiu misku tak, aby zostalo vo vzduchu, a vylejeme doň jogurtovo-smotanovú zmes. Takto nachystané dáme odkvapkať do chladničky na cca 24 hodín. Po uplynutí času premiestnime do zatváracej nádoby. Podávame na domácom chlebe s obľúbenou zeleninou a čerstvou pažítkou, prípadne nasekaným medvedím cesnakom.
Zdroj: najrecept.sk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.