Korzár logo Korzár
Pondelok, 12. apríl, 2021 | Meniny má EsteraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Francúzske zemiaky na sporáku

Vyskúšajte netradičný spôsob prípravy tradičného jedla.

(Zdroj: Archív fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Francuzáky z jedného hrnca

Potrebujeme: zemiaky, chudú oravskú slaninu, prípadne údené mäso, 1 párkovú klobásu alebo 20 dkg slovenskej točenej, väčšiu cibuľu, 3 vajíčka, kyslú smotanu, 1/2 balenia šľahačkovej smotany, mleté čierne korenie, solčanku, soľ, 1/2 dcl vody.

Postup: Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Zemiaky ošúpeme a spolu so slaninou a klobásou pokrájame na väčšie kocky. Do veľkého hrnca dáme maslo alebo masť, na ktorej podusíme cibuľu. Počas procesu pridáme slaninu - mastnejšie kúsky skôr, tie menej mastné až vtedy, keď je cibuľa osmahnutá dosklovita. Po asi piatich minútach prihodíme klobásku a tiež ju necháme osmahnúť. K zmesi potom pridáme zemiaky, ochutíme ich mletým čiernym korením a zalejeme vodou, v ktorej sme si rozmiešali 1 lyžičku solčanky (v prípade nových zemiakov zalievať netreba). Obsah hrnca premiešame, zakryjeme a necháme variť na miernom ohni asi 12 minút, alebo kým zemiaky nebudú takmer uvarené.

Skryť Vypnúť reklamu

Medzitým si rozmiešame vajíčka s oboma smotanami, dochutíme ich troškou solčanky a mletého čierneho korenia a zemiaky tým zalejeme. Môžeme ich jemne premiešať, aby sa zálievka dostala aj do hlbších vrstiev, hrniec opäť prikryjeme a necháme variť ďalších 25 minút.

Zdroj: mimibazar.sk

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vlastný zlatý poklad môže byť dobrou ochranou pred infláciou
  2. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie
  3. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest
  4. Nové medzinárodné príležitosti vo vzdelávaní 2021 – 2027
  5. Pomoc z prírody pri infekcii covid-19
  6. Pán Králiček: Aj keď predávate „len“ kávu, musíte inovovať
  7. Novinka, ktorá sa neodmieta: Niké predstavuje Bonus bez limitu
  8. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko
  9. Ako zasiahnu zmeny vo svete pneumatík bežných vodičov?
  10. Úspech predali Američanom. Ako sa zrodil slovenský 3D sen?
  1. Helping people with apps and social networks in Kosice
  2. Vlastný zlatý poklad môže byť dobrou ochranou pred infláciou
  3. Virtuálny Suptech workshop o Blockchain technológiách
  4. Ranný rituál plný zdravia pre celú rodinu
  5. Koľko ovocia by ste mali denne zjesť? Máme odpoveď
  6. Wüstenrot poisťovňa dosiahla čistý zisk 1,8 milióna eur
  7. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest
  8. Skúšanie a monitorovanie technických systémov na FVT
  9. Prekonalo Vaše dieťa COVID-19?
  10. Za 16 rokov pomohli Prešovskému kraju získať milióny eur
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 28 578
  2. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 27 649
  3. Ako zasiahnu zmeny vo svete pneumatík bežných vodičov? 23 638
  4. Úspech predali Američanom. Ako sa zrodil slovenský 3D sen? 22 346
  5. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 15 186
  6. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 15 131
  7. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 10 551
  8. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 10 432
  9. Aj sladkosti môžu byť zdravé. Viete, ako ich spoznáte? 8 424
  10. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie 7 438
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Hlavný hygienik JÁN MIKAS obvykle vystupuje zmierlivo a rozhodnutia politikov nekritizuje.

Hlavný hygienik zažíva aj útoky od ľudí. Tvrdí, že frustráciu z pandémie chápe.

3 h

Čo hovorí správa špeciálnej komisie?

1 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop