Placky z ovsených vločiek, čo chutia ako zemiakové
Potrebujeme: 100g ovsených vločiek, jedno vajíčko, jedna menšia cibuľa, dva strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, majoránku, soľ, olej, kečup a strúhaný tvrdý syr
Postup: Vločky nasypeme do väčšej misy a zalejeme ich vodou tak, aby bola pár centimetrov nad vločkami. Necháme hodinu postáť, za ten čas vločky tekutinu vsiaknu. K vločkám vyklepneme vajíčko, pridáme prelisovaný cesnak, lyžicu majoránky a štipku čierneho korenia, osolíme. Cibuľku nadrobno nakrájame a spražíme na oleji. Ešte teplú, aj s troškou oleja, pridáme k vločkám. Zmes dobre premiešame, ak by bola príliš riedka môžeme prisypať suché vločky.
Panvicu potrieme olejom a necháme dobre rozohriať. Priamo na panvici tvarujeme pomocou lyžice tenké placky, opečieme z oboch strán.
Výborne chutia s kečupom a tvrdým syrom alebo s kyslou smotanou. Ak potrebujeme výdatnejší obed, uvaríme k plackám zemiaky. Z tohto množstva surovín pripravíme dvanásť placiek.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.