Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Pizza à la poľská zapiekanka

Obľúbená klasika v netradičnom spracovaní.

Netradičná pizza inšpirovaná obľúbenou zapiekankou.Netradičná pizza inšpirovaná obľúbenou zapiekankou. (Zdroj: Archív)

Pizza à la poľská zapiekanka

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, štvrť kocky čerstvého droždia (cca 10 g), 125 ml perlivej vody, jednu lyžičku soli, tri lyžice oleja, paradajkový pretlak, šampiňóny, tvrdý syr, cibuľu, údenú šunku, kyslé uhorky, pažítku, kukuricu, čerstvé paradajky, čierne korenie, soľ.

Postup: Ako prvé si pripravíme pizzové cesto. Múku zmiešame so soľou, pridáme olej, perlivú vodu a na vrch nadrobíme droždie. Vypracujeme cesto, ktoré necháme zakryté na teplom mieste kysnúť.

Medzitým si pripravíme suroviny na obloženie. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a začneme ju na troške oleja pražiť. Pridáme k nej na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, poprášime čiernym korením, osolíme ich a podusíme.

SkryťVypnúť reklamu

Vykysnuté cesto rozvaľkáme. Potrieme ho paradajkovým pretlakom, navrstvíme podusené šampiňóny a na kocky nakrájanú údenú šunku. Zasypeme kukuricou, rozvrstvíme na kolieska nakrájané kyslé uhorky a čerstvé paradajky. Na záver pridáme nastrúhaný tvrdý syr. Zapiekankovú pizzu pečieme na 180 stupňoch Celzia, kým okraje nezozlatnú. Upečenú pizzu posypeme nasekanou pažítkou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 799
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 307
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 823
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 999
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 839
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 467
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu