Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Rumové srdiečka s cukrovou glazúrou

Pripravte si niečo sladké pre potešenie.

Sladké rumové srdiečka.Sladké rumové srdiečka. (Zdroj: Archív)

Rumové srdiečka s cukrovou glazúrou

Potrebujeme: 300 gramov hladkej múky, 100 gramov medu, 125 gramov masla, jedno vajce, polievková lyžica rumu, polievková lyžica kyslej smotany, lyžička škorice, lyžička kypriaceho prášku do perníka. Na glazúru: rum, práškový cukor

Postup: Do misy preosejeme múku, škoricu a kypriaci prášok. Dobre premiešame a pridáme tekuté ingrediencie. Vyklepneme do zmesi jedno vajce, primiešame med, zmäknuté maslo, rum a kyslú smotanu. Vypracujeme cesto, ktoré uložíme na hodinu do chladničky. Po vybratí z chladu cesto vyvaľkáme na približne pol centimetra hrubú placku a formičkou vykrajujeme srdiečka. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie približne desať minút na 180 stupňov Celzia. Ešte horúce namáčame do rumu a obaľujeme v práškovom cukre. Glazovanie zopakujeme vždy dvakrát. Posledná vrstva je cukor. Po vychladnutí môžeme poprášiť mletou škoricou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 809
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 317
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 798
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 009
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 845
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 482
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu